spot_img
22.2 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 25, 2023
Altele
  AcasăPoliticCiolacu: „Am reușit să eliminăm pragul de 9,4% din PIB privind cheltuielile...

  Ciolacu: „Am reușit să eliminăm pragul de 9,4% din PIB privind cheltuielile cu pensiile”

  Premierul României, Marcel Ciolacu, a anunțat că pragul de 9,4% din PIB privind cheltuielile cu pensiile, care ar fi însemnat înghețarea acestora până în 2070, a fost eliminat. Acest lucru a fost posibil, în urma discuțiilor cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, fapt ce va face posibilă finalizarea legii pensiilor până la sfârșitul acestui an.
  „Așa cum am promis când am intrat la guvernare, am reușit să eliminăm pragul de 9,4% din PIB privind cheltuielile cu pensiile, prag pus aberant în PNRR de Cîțu și USR! Sub nicio formă, nu puteam accepta ca pensiile românilor să fie înghețate până în #2070, fără să existe vreun argument rațional.
  Acum, avem o înțelegere clară cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și facem toate eforturile necesare ca legea pensiilor să fie finalizată în acest an.
  Mai mult, am făcut publică noua formă a PNRR transmisă de România la Bruxelles pentru că așa consider că este firesc! Cei care au secretizat PNRR și au luat decizii sinucigașe, care au dus la tăierea a două miliarde de euro din granturile europene alocate țării noastre, trebuie să răspundă în fața românilor. Și sunt convins că, în final, asta se va întâmpla!”, a transmis Marcel Ciolacu.
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: