spot_img
30.4 C
Târgu Jiu
luni, iulie 15, 2024
Altele
  AcasăNationalEchipe de handbal de tradiție din Romania

  Echipe de handbal de tradiție din Romania

  Chiar dacă nu se bucură de la fel de multa popularitate precum fotbalul, handbalul este un sport îndrăgit in Romania și totodată un sport la care pare că ne pricepem. Drept dovadă, în ultimii ani echipele romanești de handbal au obținut o mulțime de succese pe plan european, motiv pentru care trebuie promovat mai intens!

  Sa nu uitam ca am dat un nume foarte important in handbalul feminin, anume Cristina Neagu, iar inclusiv pentru acest lucru merita sa urmarim mai des meciurile de handbal.

  De altfel, in Romania exista mai multe echipe de handbal de traditie, echipe despre care ne propunem sa discutam si noi in randurile imediat urmatoare.

  Vrei sa afli care sunt echipele de handbal de succes din Romania?

  CS Dinamo Bucuresti

  Multe nume din fotbalul romanesc pot fi intalnite si la handbal, ceea ce poate fi un argument foarte bun pentru a urmari acest sport. De exemplu, daca la fotbal tii cu Dinamo, la fel poti face si la handbal.

  In handbalul masculin din Romania, CS Dinamo Bucuresti reprezinta un nume cu o importanta deosebita.

  Acest club a fost infiintat in anul 1956, reusind de-a lungul timpului sa obtina numeroase trofee. De exemplu, in Romania a castigat „Campionatul Romaniei in 7” de nu mai putin de 19 ori, Cupa Romaniei de 7 ori, Supercupa Romaniei de 6 ori iar „Campionatul Romaniei in 11” o singura data.

  Succesul a fost cunoscut si pe plan european, CS Dinamo Bucuresti reusind sa castige Liga Campionilor si sa ajunga in finala Cupei Cupelor EHF.

  Se spune adesea despre CS Dinamo Bucuresti ca este cel mai titrat club de handbal din Romania, iar trofeele si baza bogata de fani reprezinta argumente bune in acest sens.

  Steaua Bucuresti

  Din competitia handbalului din Romania nu putea lipsi Steaua Bucuresti, deoarece nu ar fi existat atat de ravnita rivalitate cu adversarii de la Dinamo.

  La fel precum in fotbal, Steaua MFA Bucuresti a cunoscut numeroase succese de-a lungul timpului. De exemplu, aceasta echipa a adunat nu mai putin de 28 de trofee in „Campionatul Romaniei in 7”, 11 trofee in „Campionatul Romaniei in 11” si totodata au castigat 9 Cupe ale Romaniei.

  Liga Campionilor a fost castigata de doua ori de aceasta echipa, iar Cupa Challenge a fost castigata o singura data.

  De altfel, trebuie sa subliniem faptul ca acest club a fost fondat in 1949, asa ca si vechimea clubului este una considerabila.

  HC Dobrogea Sud Constanta

  Chiar daca este un club infiintat nu foarte demult, anume in 2002, HC Dobrogea Sud Constanta si-a castigat pe merit reputatia de club de traditie. Iar asta deoarece a reusit sa obtina mai multe trofee, iar astfel a reusit sa castige respectul fanilor si chiar al adversarilor.

  De 9 ori a castigat Liga Natiunilor si de 6 ori Cupa Romaniei, ceea ce inseamna ca vitrina lor de trofee devine tot mai putin incapatoare.

  HC Minaur Baia Mare

  Daca urmaresti campionatul masculin de handbal al Romaniei sau pur si simplu ai citit la Frank Sport pareri despre acest sport si pariurile pe handbal, cel mai probabil ca HC Minaur Baia Mare nu este un nume necunoscut pentru tine.

  Aceasta echipa a reusit sa castige Liga Nationala de 3 ori, a fost vicecampioana de mai multe ori si totodata a reusit sa obtina de 6 ori trofeul cel mare in Cupa Romaniei.

  De asemenea, a fost castigatoare de 2 ori in cupa EHF. Date fiind aceste realizari, este usor de inteles motivul pentru care HC Minaur Baia Mare este prezenta in articolul nostru.

  Daca aruncam o privire si peste Liga Nationala de Handbal Feminin din Romania, intalnim si alte echipe de traditie precum CS Rapid Bucuresti, CSM Bucuresti, SCM Ramnicu Valcea si multe altele, asa ca am avea nevoie de o vesnicie pentru a le mentiona pe toate.

  Fiind un sport cu un nivel ridicat de intensitate, motivele pentru care merita mai multa atentie din partea iubitorilor de sport sunt usor de inteles.

  Prin urmare, speram ca prin intermediul acestui articol ti-am deschis apetitul pentru meciurile de handbal, asa ca nu iti mai ramane decat sa le cauti la TV pentru a te bucura de ele. In acest caz, nu ne mai ramane decat sa iti uram vizionare plăcută.

  (P)

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!