spot_img
21 C
Târgu Jiu
luni, aprilie 15, 2024
Altele
  AcasăNationalFactori de care să ții cont în alegerea drujbei?

  Factori de care să ții cont în alegerea drujbei?

  Drujba este un dispozitiv care nu trebuie să lipsească din gospodăriile care sunt încălzite pe bază de lemn. Este foarte folositoare atât pentru momentul în care se face aprovizionarea cu lemne, cât și pentru treburi zilnice care implică tăierea lemnelor. Drujba este mai populară printre consumatorii din mediul rural, însă este utilă și în mediul urban.

   

  Există mai multe tipuri de drujbă, iar alegerea modelului potrivit pentru tine se face în funcție de frecvența folosirii, puterea motorului, alimentare și alte aspecte de care vei afla în articol. Vrem să îți facem alegerea mai ușoară, prin urmare am adunat informațiile necesare cu privire la aspectele importante, dar și despre câteva modele populare din gama Husqvarna.

  Aspecte generale

  Pentru început, trebuie să știi că drujbele sunt împărțite în trei categorii, după gradul de folosire:

  ● drujbele profesionale sunt concepute pentru a fi folosite zilnic, de o persoană cu experiență în tăierea lemnelor. Acest tip de drujbă are motorul mai mare și caracteristici care facilitează manevrabilitatea și tăierea pentru o perioadă lungă de timp

   

  ● drujbele pentru uz casnic care sunt ușor de utilizat și pot fi foarte folositoare în jurul casei
  ● drujbele destinate uzului ocazional, care au un corp mai mic și sunt mai ușor de manevrat.

   

   

  De asemenea, experiența și nevoile influențează un alt aspect, anume dimensiunea drujbei. Pentru începători se recomandă o drujbă de dimensiuni mici, pentru că este mai ușor de manevrat și nu pune în dificultate utilizatorul neexperimentat. Cei experimentați pot alege drujbe cu dimensiuni mai mari și cu o putere a motorului ridicată. Dimensiunea motofierăstrăului se alege și în funcție de diametrul și tipul copacilor care vor fi tăiați. Dacă o drujbă cu o lamă mică va tăia un copac cu trunchi mare, aceasta se va suprasolicita și se va uza. Prin urmare, este indicat să te gândești înainte de cumpărare pentru ce o vei folosi.

   

  Drujbele se împart în două tipuri în funcție de alimentare: pe benzină și pe energie electrică.

   

  1. Drujbele pe benzină

  Acest tip de drujbă are motorul mai puternic, așadar poate tăia orice în principiu. Sunt cele mai populare datorită rezistenței uzului îndelungat. Avantajele acestui tip sunt flexibilitatea, deoarece poți tăia oriunde cât timp ai combustibil și puterea, care nu poate fi egalată de alt motor.

   

  2. Drujbele pe energie electrică

  Acest model nu este atât de puternic, însă este mai fiabil datorită faptului că folosește energie electrică. De asemenea, sunt mai puțin zgomotoase și mai ușoare, așadar sunt mai ușor de manevrat. Sunt mai accesibile ca preț și ajută mediul prin faptul că nu au emisii.

  În general, drujbele electrice se folosesc ocazional, pentru diferite treburi mărunte, iar drujbele pe combustibil sunt făcute pentru uz intens.

   

  Pentru folosirea în condiții bune a unei drujbe, trebuie să te pregătești și cu anumite accesorii și piese de drujba. De exemplu, ai nevoie tot timpul de un lanț de rezervă care să se potrivească lungimii și tipului drujbei. De asemenea, trebuie să ai tot timpul ulei, pentru a lubrifia lanțul. Dacă drujba nu este lubrifiată, aceasta nu va funcționa corect și vor apărea defecțiuni de la supraîncălzire. Trebuie să cumperi și pile pentru ascuțirea ocazională a lanțului și nu trebuie să uiți de protecția ta, așadar ai nevoie de cască, ochelari și îmbrăcăminte rezistentă la tăieturi.

  Modele din gama Husqvarna

  Printre cele mai populare modele de motofierăstrău din această gamă se numără și:

   

  1. Husqvarna 120 Mark II – este o drujbă clasică care funcționează pe benzină și cu un motor de 1.8 cai putere;
  2. Husqvarna 120i – este o drujbă cu acumulator de capacitate 4Ah și motor electric.

   

  Ambele modele sunt predestinate folosirii ocazionale de tip hobby.

  Alege un motofierăstrău potrivit nevoilor tale. Identifică cât de des ai de gând să îl folosești și pentru ce fel de treabă. Ajută-te și de articol pentru a ști în permanență care sunt aspectele importante pe care trebuie să le urmărești.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: