spot_img
14.9 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 19, 2024
Altele
    AcasăNationalGhid practic despre cum să alegi o umbrelă de grădină

    Ghid practic despre cum să alegi o umbrelă de grădină

    În ultimii ani, am devenit cu toții mai conștienți de diferența pe care o poate face o casă cu o grădină, o terasă sau chiar și un mic balcon și am realizat, de asemenea, cât de important este ca acest spațiu exterior să fie amenajat și funcțional, pentru a petrece timpul în el.

    Printre cele mai practice piese de mobilier de exterior se numără umbrela de grădină, care oferă o zonă de umbră ferită nu doar de soare, ci și de privirile indiscrete, permițându-ne să ne bucurăm de spațiul exterior într-o relaxare totală.

    Cu toate acestea, pe piață există umbrele de toate formele, mărimile și modelele, deci cum o alegem pe cea potrivită? În esență, trebuie să iei în considerare trei aspecte: spațiul pe care îl ai la dispoziție, tipul de acoperire și materialele.

    Cum să alegi umbrela de grădină potrivită: în primul rând, unde o pui?

    Nu poți alege o umbrelă de soare fără să știi, mai întâi, unde o vei amplasa, deoarece, în funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție, dimensiunile acesteia vor varia: de exemplu, o umbrelă de soare cu braț lateral mobil nu va încăpea niciodată pe un balcon de 2 metri pe 2 metri, nu-i așa?

    În plus și pe partea de aspect ai nevoie de potrivire, motiv pentru care este indicat să se achiziționeze o copertină care să fie în concordanță cu stilul exterior al casei.

    Totuși, în general, umbrelele de grădină rotunde sau pătrate, cu suport central, sunt cele mai potrivite pentru zonele mici sau colțurile curților și teraselor, în timp ce cele mai mari, cu un stâlp descentrat, sunt ideale pentru spații mai mari și pentru zonele de luat masa în aer liber din hoteluri, baruri și restaurante. Pentru aceste zone mai mari poți opta, de asemenea, pentru un cort de grădină.

    Tipuri de umbrele de grădină

    Pe piață există umbrele de grădină de diferite forme și dimensiuni (rotunde, pătrate, dreptunghiulare etc.), cu diferite tipuri de umbrele de soare (colorate, monocrome, din poliester, bumbac etc.) și mecanisme de deschidere (clasice, cu manivelă, cu telecomandă etc.).

    Cu toate acestea, majoritatea modelelor pot fi grupate în 3 categorii:

    • umbrelă grădină cu braț central (sau stâlp)
    • umbrelă grădină cu braț lateral
    • vele de umbră

    Umbrelă de grădină cu braț central

    Acestea sunt ideale pentru cei cu spațiu limitat, deoarece, în medie, pot proiecta un con de umbră peste o masă mică și câteva scaune. Dar, în cazul în care ai suficient spațiu, există și unele mai mari, cu baze integrate direct în masă.

    Acestea au, de cele mai multe ori, o formă rotundă sau pătrată, iar piciorul central asigură o bună stabilitate și soliditate întregii structuri.

    Umbrelă de grădină cu braț lateral

    Dacă ai suficient spațiu la dispoziție, poți opta și pentru o umbrelă de grădină cu suport lateral. Pe lângă faptul că tinde să fie mai mare decât cea cu un stâlp central, aceasta îți permite să te bucuri fără probleme de întreaga zonă umbrită, deoarece brațul din lateral nu obstrucționează în niciun fel spațiul de sub pânză.

    În plus, suportul descentrat facilitează urmărirea mișcării soarelui în timpul zilei, facilitând ajustarea unghiului umbrelei.

    Vele de umbră

    O variantă a umbrelelor care a fost foarte la modă în ultimii ani este cea a velelor de umbră, corturi de exterior realizate special pentru a sculpta un mediu de umbră în spațiile din afara casei: simple, ușoare și foarte rezistente, mai ales pentru structura lor care este inspirată din lumea nautică, nu doar din punct de vedere al designului, ci și al materialelor.

    Alegerea unei umbrele de grădină după materialele sale

    Umbrelele de soare diferă nu numai prin structura lor, ci și prin materialele din care sunt realizate. Cea mai importantă calitate a unei umbrele de soare este, de fapt, rezistența acesteia, atât la razele soarelui, cât și la intemperii, cum ar fi vântul și ploaia și, prin urmare, este foarte important ca aceasta să fie fabricată din materiale solide și durabile.

    O atenție deosebită trebuie acordată calității pânzei de protecție solară, care trebuie să aibă următoarele atuuri:

    • are o bună protecție UV
    • să fie rezistentă la rupere
    • să fie hidrofugă
    • să fie tratată pentru a rezista la mucegai și umiditate

    Dintre țesăturile pentru umbrele de soare, poliesterul, acrilicul și bumbacul sunt cele mai populare.

    Poliesterul rezistent la apă este detașabil și lavabil, dar tinde să se decoloreze cu timpul și cu uzura.

    Acrilicul este de o calitate superioară, deoarece păstrează mai bine răcoarea, fiind rezistent la pete, la apă și la ulei.

    Bumbacul, pe de altă parte, este cea mai ecologică opțiune, deși este mai predispus la deteriorare.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: