spot_img
15.4 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 5, 2023
Altele
  AcasăNationalIncendiu la un spital din București. 100 de persoane evacuate

  Incendiu la un spital din București. 100 de persoane evacuate

  Marți seară, un incendiu puternic a izbucnit la Spitalul „Nicolae Robănescu” din București, la un transformator electric aflat într-o clădire anexă. Echipa de pompieri a intervenit cu o autospecială nouă, specializată în gestionarea incendiilor la instalațiile electrice, reușind să limiteze extinderea flăcărilor. Au fost evacuate, preventiv, 100 de persoane, majoritatea copii, pentru eventualitatea că incendiul s-ar fi extins la corpul spitalului.

  Explozia de la un transformator din curtea spitalului a provocat un incendiu de proporții, ceea ce a dus la evacuarea pacienților în grabă O pană de curent în zona unității medicale a impus alimentarea spitalului de la un generator timp de mai mult de o oră. La revenirea energiei electrice în rețea, transformatorul aflat într-o anexă a spitalului a explodat, afectând două autovehicule aflate în apropiere. Personalul spitalului a acționat pentru a opri instalațiile de gaze și pentru a evacua copiii internați și pe aparținătorii lor.

  Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a comunicat că intervenția a fost posibilă datorită noii autospeciale introduse recent în dotarea pompierilor, proiectată special pentru astfel de situații critice. Ancheta privind cauza incendiului este în desfășurare.

  Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila și premierul Marcel Coiolacu vor ajunge la Spitalul „Mariae Curie”, pentru a vizita pe cei 79 de copii şi 21 de aparţinători ce au fost transferaţi, preventiv, marţi seară, de la Spitalul “Nicolae Robănescu”, în eventualitatea că incendiul s-ar întinde de la anexa din curte la corpul spitalului.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: