spot_img
22.8 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 12, 2024
Altele
  AcasăNationalIohannis promite sprijinul în rezolvarea conflictului din Educaţie/Greva continuă

  Iohannis promite sprijinul în rezolvarea conflictului din Educaţie/Greva continuă

  La întâlnirea cu reprezentanţii angajaţilor din sistemul de învăţământ, preşedintele Klaus Iohannis a promis că se va implica şi va susţine încheierea unui acord între guvernanţi şi sindicalişti în legătură cu revendicările acestora. La ieșirea de la discuția cu Iohannis, sindicaliștii au fost huiduiți de protestatari, care au spus că nu renunță decât dacă se măresc salariile acum.

  ”I-am prezentat domnului preşedinte care sunt revendicările noastre. (…) Domnia sa a spus că emiterea unui act normativ, ordonanţă sau altceva, nu se poate, dar că se angajează, în cazul în care se va accepta un acord, îl va gira, va gira şi domnia sa acel acord”, a declarat Simion Hăncescu, la finalul negocierilor.

  Când a fost întrebat cine ar trebui să încheie acordul din partea autorităților, liderul FSE „Spiru Haret”, Marius Nistor, a afirmat că acest document ar trebui să fie încheiat în primul rând de către liderii coaliției majoritare, deoarece este vorba despre un acord politic.

  ”Un acord politic pe care şeful statului s-a oferit să îl gireze şi să garanteze punerea lui în aplicare. În acordul respectiv ar trebui prinsă grila de salarizare, grila pe care am negociat-o cu Ministerul Educaţiei, grilă care trebuie să plece de la acel reper foarte important: salariul debutantului cu studii superioare de lungă durată să fie echivalentul salariului mediu brut pe economie”, a declarat Marius Nistor.

  Liderii sindicatelor au declarat că vor consulta membrii de sindicat pentru a lua o decizie. Greva va continua miercuri.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: