spot_img
16.3 C
Târgu Jiu
miercuri, octombrie 4, 2023
Altele
  AcasăNationalKeno și Kino - Care este diferența dintre cele două tipuri de...

  Keno și Kino – Care este diferența dintre cele două tipuri de loterii?

  Informarea este un proces important în viața de zi cu zi, mai ales în zona de cazino, unde se fac investiții. Deși rezultatele finale sunt determinate cel mai adesea de pur noroc, este bine să faci tot ce se poate pentru a influența șansele de reușită. În acest sens, este recomandat să cunoști domeniul în care activezi, astfel încât să iei cele mai bune decizii cu putință.

   

  Asta este valabil inclusiv când vorbim de loterii. Deși reprezintă un tip de joc simplu, cu reguli puține, există mai multe elemente de luat în considerare. Spre exemplu, vei alege o versiune lotto cu evenimente mai dese sau mai rare? Ce format are loteria la care vei depune un bilet și câte selecții poți avea pe el?

   

  Nu sunt de neglijat nici alte aspecte, așa cum în cazul unor variante loto există disponibilitate de joc online, ca la loteria Ungaria Putto, iar altele au inclusiv evenimentele transmise live. Operatorii licențiați de pe internet au în portofolii zeci de opțiuni și uneori este dificil să faci o alegere. 

   

  Două dintre cele mai cunoscute tipuri de loterii sunt Keno și Kino, care deseori sunt confundate. Tocmai pentru că sunt populare, dar prezintă similitudini și diferențe mari, vom discuta despre ele în următoarele rânduri. Astfel, vei avea o bază informațională care te poate ajuta pe viitor să te orientezi către variantele potrivite ție.

  Comparație între lotto Keno și lotto Kino

  Keno și Kino sunt două tipuri diferite de loterii care au origini și reguli diferite.

   

  • Keno este o formă de loterie care a apărut în China Antică și care a fost introdusă în America în secolul al XIX-lea. În Keno, jucătorii aleg între 1 și 20 de numere dintr-un set de 80 de numere. Câștigurile se bazează pe numărul de numere alese corect de către participanți.
  • Kino, pe de altă parte, este o formă de loterie care a apărut în Grecia și care este populară în special în Europa de Est și de Sud. În Kino, participanții aleg între 1 și 10 numere dintr-un set de 80 de numere. Câștigurile se bazează pe numărul de numere alese corect de către jucători și pe suma pariată.

   

  Diferența majoră dintre cele două loterii este numărul de numere pe care jucătorii le pot alege. În Keno, se pot alege între 1 și 20 de numere, în timp ce în Kino se pot alege doar între 1 și 10 numere. Asemănarea celor două este că ambele utilizează extragerea numărului dintr-un set de 80 de numere, de la 1 la 80.

   

  Pentru cei care sunt și mai curioși, iată care este evoluția celor două forme de loterii!

  Loteria Keno – Scurtă lecție de istorie

  Keno este o loterie cu o istorie veche de peste 2.000 de ani, având origini în China Antică. Într-adevăr, se spune că ea ar fi contribuit la finanțarea construirii Marelui Zid Chinezesc în secolul al II-lea î.Hr. Această formă de joc de noroc a fost ulterior introdusă în America în secolul al XIX-lea de către imigranții chinezi și a devenit foarte populară în special în rândul muncitorilor din minele de aur din California.

   

  Originea cuvântului „keno” este incertă, dar se crede că provine din cuvântul latin „quini” care înseamnă „cinci într-unul”. Această tradiție a jocului a fost ulterior adaptată de către chinezi, care au folosit caracterele chinezești pentru a identifica numerele și a dezvolta propriile lor reguli.

   

  În loteria keno, participanții selectează un număr de numere și plasează pariurile lor. Apoi, sunt făcute extragerile dintr-un set de numere aleatorii, iar jucătorii câștigă în funcție de câte numere au reușit să potrivească cu extragerile. Această formă de loterie a fost inițial creată cu caractere chinezești, iar numerele au fost ulterior introduse în secolul al XIX-lea.

   

  Jocul a devenit popular în America de Nord în special în anii 1800, odată cu sosirea imigranților chinezi. Acesta a fost numit inițial „chinezescul alb”, dar a fost ulterior redenumit keno. În 1866, un antreprenor din Louisiana, George Devol, a introdus o versiune care a devenit foarte populară în rândul americanilor. Ea a utilizat numerele de la 1 la 80, în loc de caracterele chinezești.

   

  În secolul al XX-lea, keno a devenit una dintre cele mai populare forme de loterie din lume și a fost jucată atât în cazinouri fizice, cât și în cazinouri online. A continuat să evolueze și să se adapteze la tehnologia modernă, cu extragerile care au devenit tot mai rapide și mai precise. De asemenea, jocul a fost adaptat și pentru a fi disponibil pe dispozitive mobile, astfel încât participanții să poată plasa bilete de oriunde și oricând.

  Loteria Kino – Scurtă lecție de istorie

  Loteria kino este o variantă modernă a jocului de noroc keno, care este foarte popular în țările din Europa de Est, în special în România. Acesta a fost introdus pentru prima dată la noi în țară în anul 1963, fiind una dintre primele versiuni organizate.

   

  În ceea ce privește istoria loteriei kino, ea poate fi urmărită până în secolul al XIX-lea în America de Nord, unde keno a devenit un joc popular. În timpul Primului Război Mondial, soldații americani au introdus jocul în Europa, inclusiv în România. În acea perioadă, kino era cunoscut sub numele de „La vechia San Remo”, după numele unui cazinou din San Remo, Italia.

   

  După cel de-al Doilea Război Mondial, loteria a fost naționalizată în România, iar kino a fost reintrodus ca o formă de loterie oficială în anul 1963, fiind organizat de către Ministerul Finanțelor Publice. Versiunea a devenit foarte populară și a fost folosită ca o sursă importantă de venituri pentru guvern.

   

  În jocul de kino, participanții aleg între 1 și 20 de numere dintr-un set de 80 de numere, iar apoi se extrag 20 de numere aleatorii. Câștigurile depind de câte numere sunt selectate și de câte dintre acestea sunt extrase. Jocul este organizat în prezent de către Loteria Română și este disponibil atât online, cât și fizic.

   

  De-a lungul anilor, jocul a evoluat și s-a modernizat, adaptându-se la tehnologia modernă și la nevoile publicului. În plus, kino a fost adaptat și pentru dispozitivele mobile, ceea ce a permis participanților să plaseze tichete mai ușor și rapid, de oriunde, oricând.

   

  În concluzie, loteria kino are o istorie interesantă, începând ca o variantă modernă a jocului de noroc keno și ajungând să devină una dintre cele mai populare versiuni lotto din România. Însă, la fel ca la orice alt segment de gambling, este recomandată desfășurarea activității în mod responsabil, cu investiții moderate!

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: