spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
miercuri, iunie 7, 2023
Altele
  AcasăEducatieMinistrul Câmpeanu spune că niciun ministru al Educației n-a fost „cel mai...

  Ministrul Câmpeanu spune că niciun ministru al Educației n-a fost „cel mai bun”

  Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, sâmbătă, că nimic nu se poate face fără Educaţie, iar pentru aceasta este nevoie de finanţare şi de un management capabil să implementeze toate proiectele şi schimbările necesare, anunță hotnews.ro. De asemenea, a declarat că nici un ministru al Educației nu a fost „cel mai bun”.

  „Am fost întrebat care cred eu că este cel mai bun ministru al Educaţiei din ultimii 30 de ani. Cu tristeţe v-o spun – niciunul. Începând cu mine, ministru care a avut un mandat din 2014 – 2015. Este simplu, este logic, dacă am fi fost buni nu am fi fost în această situaţie acum”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, într-o dezbatere organizată la Iaşi privind noua legislaţie din Educaţie.

  De aceea, a subliniat ministrul Cîmpeanu, „acesta este un moment esenţial”, la fel de importantă fiind şi schimbarea.

  Ministrul a menţionat că cele două legi ale Educaţiei aflate în dezbatere publică nu sunt altceva decât transpunerea în text legislativ a raportului final „România Educată”.

  „Schimbarea este esenţială. Spre deosebire de Legea 1 din 2011, care a avut schimbări de proces importante, corecte, însă nu au fost însoţite de schimbări de instituţii, nu au fost însoţite de schimbări de resurse. Atunci când vrei să obţii rezultate diferite cu aceiaşi oameni, cu aceleaşi instituţii, cu aceleaşi resurse, şansele sunt minime şi asta s-a văzut, s-a văzut prin faptul că, spre exemplu, în anul 2022, am organizat Bacalaureatul după Legea 84 din 1995. La 11 ani de la apariţie, încă nu am putut organiza examenul de Bacalaureat după Legea 1. De ce? Nu au fost instituţii, nu au fost mecanisme, nu au fost resurse. Acest proiect de lege însoţeşte schimbările de proces cu schimbări în arhitectura de sistem. Acest sistem însoţeşte schimbările de proces şi de instituţii, cu resurse. Dacă nu vom avea resurse financiare, toate aceste lucruri vor fi degeaba”, a subliniat ministrul Educaţiei.

  Sorin Cîmpeanu s-a aflat sâmbătă la Iaşi pentru a lua parte la Forumul pentru Educaţie, eveniment în cadrul căruia a fost dezbătută noua lege a Educaţiei. (Sursa: Agerpres)

  1 COMENTARIU

  1. Puteți face câte legi vreți!….care Românie Educată?…a lui Johanis sau Băsescu, a lui Constantinscu sau Iliescu?
   1. Dărâmarea învățământului românesc a început cu folosirea acelor manuale alternative fantasmagonice făcute pe picior și cu tot felul de interese potrivnice educației.
   Acestea au încețoșat mințile și sufletele copiilor!
   2. Numirea, sub perdeaua unor așa zise concursuri, a unor persoane incapabile pentru funcțiile de conducere a instituțiilor de învățământ de toate gradele.
   Majoritatea acelor oameni au tocat banii sistemului educațional pe interese proprii și electorale, fără să dea cuiva vreo socoteală….etc etc!

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!