spot_img
10.5 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 27, 2024
Altele
    AcasăCulturaCopiii s-au jucat de-a „schimbarea la față” și au pictat animăluțele preferate,...

    Copiii s-au jucat de-a „schimbarea la față” și au pictat animăluțele preferate, la muzeu

    Copiii care au participat, vineri, la activitățile educativ-distractive de la Muzeul Județean Gorj au avut noi provocări. Cei din prima grupă „s-au schimbat la față”, pictându-și măști, iar cei din a doua au avut ca temă să picteze animăluțul lor preferat. Cu toții au participat, de asemenea, la jocuri distractive și au vizitat o parte din expoziția Muzeului de Artă.

    Pentru că a doua zi urma sărbătoarea „Schimbarea la față a Domnului”, micuții care au participat la prima activitate au aflat câte ceva despre semnificația religioasă a acesteia și despre tradițiile și superstițiile poporului român, ce o însoțesc. După aceea, au fost invitați să se schimbe  și ei la față, adică să-și picteze măști, fiecare putând să-și dea frâu liber inspirației și gusturilor în ceea ce privește combinația de culori.

    Cei care s-au înscris la grupa iubitorilor de animale, au aflat lucruri interesante și mai puțin știute despre modul cum, de-a lungul istoriei, omul a devenit prieten cu câinele și cu pisica, apoi au povestit, la rândul lor, ce experiențe au trăit alături de animăluțele lor de compania și cum se ocupă să le îngrijească. Una dintre fetițe a mărturisit că animăluțul său preferat este pisica, dar, cum are alergie la părul de pisică, și-a luat una de pluș, pe care a adus-o cu ea la interesanta activitate. Mai mult, au fost și copii pasionați de animale mai rar întâlnite, unul dintre ei făcând, în fața colegilor de grupă, o adevărată pledoarie pentru panda roșu. Activitatea s-a încheiat cu un atelier, micuții exprimându-și, prin pictură, dragostea lor pentru animale.

    La fel de interesant a fost, pentru copii, turul muzeal „Pe urmele marilor artiști”, aceștia ascultând cu interes explicațiile muzeografilor și punând întrebări una mai interesantă ca alta. Unul dintre copii a vrut să știe cum funcționează aparatul de fotografiat al lui Constantin Brâncuși, expus în prima sală de expoziție.

    Aceste activități educativ-distractive se desfășoară în fiecare vineri, pe două grupe și fac parte din Programul de Educație Muzeală, numit, în această perioadă, VACANȚĂ LA MUZEU. Acesta vine mereu cu alte provocări, activitățile fiind stabilite, deja, până la sfârșitul lunii august. Programul poate fi consultat la sediul muzeului, precum și pe pagina oficială de Facebook a instituției.

    Înscieri pentru luna august

    Înscrierile se fac la Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu, str. Geneva nr. 8, jud. Gorj, în limita locurilor disponibile.

    Biletele pot fi cumpărate:

    Luni-vineri: 7.30 – 16.30

    Sâmbătă-duminică: 7.30 – 13.30

    Taxa de participare/2 ore: 10 lei

    Relații suplimentare: 0766.314.582

    Copiii sub 9 ani pot participa însoțiți de un adult, atelierele fiind, astfel, deschise pentru orice vârstă. În această lună, există, însă, o excepție. La atelierul de fotografie, ce va avea loc în data de 19 august, vârsta minimă este de 12 ani, informațiile oferite de mentorul atelierului fiind mai greu de înțeles, sub această vârstă.

    Programul de Educație Muzeală este organizat de Consiliul Județean Gorj, prin Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: