spot_img
24.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Altele
  AcasăNationalPremierul Ciolacu anunță desființarea instituțiilor care nu și-au făcut treaba în cazul...

  Premierul Ciolacu anunță desființarea instituțiilor care nu și-au făcut treaba în cazul centrelor de îngrijire

  Premierul României, Marcel Ciolacu, anunță noi măsuri drastice, în urma controalelor pe care le-a cerut la centrele de îngrijire a bătrânilor, copiilor și persoanelor cu dizabilități. Acesta a transmis că, pe lângă noi demisii și demiteri, trebuie desființate instituțiile care nu și-au făcut treaba și trebuie schimbată legislația, pentru a nu se mai ajunge la situații precum cele constatate.
  Controalele cerute de premier, după arestările celor care s-au făcut vinovați de torturarea și umilirea persoanelor aflate în trei centre de îngrijire din apropierea Bucureștiului, au depistat foarte multe nereguli în centre de îngrijire din țară, ba chiar au găsit unele centre  care funcționau clandestin. Marcel Ciolacu anunță noi măsuri, pentru stoparea acestui fenomen.
  „Suntem la finalul controalelor la nivel național din centrele de bătrâni, copii și persoane cu dizabilități. Există deja date și fapte clare, care ne obligă să luăm decizii ferme.
  Am cerut o nouă serie de demiteri și demisii în rândul celor care se fac vinovați de această situație de netolerat. Sunt județe unde s-au găsit centre fără autorizație, dar și centre care funcționau clandestin sub ochii funcționarilor statului.
  Demiterile și demisiile sunt necesare, dar nu rezolvă decât o parte a problemei. Urmează cealaltă parte, esențială: modificarea legislației privind acreditarea, licențierea, monitorizarea și controlul acestor cămine! Trebuie să desființăm cu totul instituții care s-au dovedit incapabile să facă față!” a transmis premierul.
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: