spot_img
20.3 C
Târgu Jiu
luni, iunie 5, 2023
Altele
  AcasăNationalPreședintele Moldovei, vizită maraton în România

  Președintele Moldovei, vizită maraton în România

  Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a făcut joi o vizită maraton în România. Aceasta s-a întâlnit, pe rând, cu președintele Klaus Iohannis, primul ministru Nicolae Ciucă și cu președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

  „Astăzi, mai mult ca niciodată, simţim sprijinul puternic al României pentru cetăţenii Republicii Moldova, pentru pacea, bunăstarea şi viitorul nostru european. Ştim că sângele apă nu se face şi relaţia noastră este cea mai bună dovadă a acestui adevăr. Azi avem atât de multe proiecte comune.” a declarat Maia Sandu.

  Oficialii români au asigurat-o pe Maia Sandu de tot sprijinul necesar din partea României, în continuare, în condițiile războiului care se desfășoară la graniță, pornit în urmă cu un an de către Rusia împotriva Ucrainei.

  Vizita vine la scurt timp după ce Preşedintele Republicii Moldova a anunțat că Rusia vrea să dea jos conducerea țării sale și să pună conducători pro-ruși, în condițiile în care, în prezent, Moldova face demersuri pentru a intra în Uniunea Europeană.

  „Unii şi-au dorit ca ţara noastră să cadă, să poată instala un guvern marionetă aservit intereselor Kremlinului. Republica Moldova rămâne în picioare, rămâne fermă.” a mai declarat Maia Sandu.

  „După cum am arătat și în urmă cu o săptămână, amenințările din exterior la adresa ordinii democratice constituționale a Republicii Moldova, asupra cărora ați atras în mod public atenția, sunt deosebit de îngrijorătoare. Reiterez condamnarea fermă de către România a oricăror tentative ruse de destabilizare. România rămâne, totodată, deosebit de vigilentă față de acțiunile hibride ale Rusiei, care, iată, se intensifică la împlinirea unui an de război.” a declarat președintele României, Klaus Iohannis.

  „A fost subliniată necesitatea îmbunătăţirii interacţiunii dintre sectoarele de afaceri din România şi Republica Moldova, în scopul creşterii rezilienţei economice a statului vecin. Cei doi oficiali au fost de acord că, pe fondul creşterii considerabile a schimburilor comerciale în cursul anului anterior, există încă un potenţial de exploatat în acest domeniu”, se arată într-un comunicat al Guvernului României, privitor la întâlnirea președintelui Moldovei Maia Sandu cu premierul Nicolae Ciucă.

  „România sprijină total eforturile administrației pro-europene de la Chișinău de păstrare a ordinii constituționale și a statului de drept în fața amenințărilor de securitate ale Moscovei. Republica Moldova va avea parte de securitate și prosperitate pentru a își concentra eforturile pe procesul de integrare europeană” a transmis președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: