spot_img
3.4 C
Târgu Jiu
vineri, decembrie 1, 2023
Altele
  AcasăNationalReducere CFR pentru elevi și studenți, disponibilă și online

  Reducere CFR pentru elevi și studenți, disponibilă și online

  Biletele de călătorie CFR, având reducere pentru elevi și studenți, pot fi acum achiziționate și online, conform informațiilor furnizate de Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF).

  Această facilitate devine disponibilă după ce noile norme au fost aprobate și publicate în Monitorul Oficial pe 8 septembrie 2023, prin Hotărârile de Guvern 810/2023 și 811/2023. Astfel, începând cu noaptea de sâmbătă spre duminică, tinerii care se încadrează în această categorie pot cumpăra bilete de tren cu reducere legală, inclusiv prin intermediul platformelor online. Această decizie aduce beneficii semnificative pentru elevi și studenți, oferindu-le posibilitatea de a economisi atunci când călătoresc cu trenul.

  „Astfel și platforma ARF, bilete.infofer.ro, de vânzări bilete integrate pentru rutele de călătorie ce se efectuează cu mai mulți operatori, a început să poată emite bilete cu reducerea de 90%.

  Pașii următori:

  1. Stabilirea protocoalelor cu Ministerul Educației pentru accesul la informațiile din bazele de date de elevi și studenți pentru simplificarea procedurilor de identificare (ARF va asigura accesul și pentru operatorii de metrou și naval, pe langa cei feroviari);
  2. Finalizarea integrării tuturor operatorilor feroviari în platforma bilete.infofer.ro;
  3. Atragerea de parteneri din zona platformelor de vânzari mobile pentru a include funcționalitatile de vânzare bilete integrate și în alte canale alternative” a transmis ARF.
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: