spot_img
19.5 C
Târgu Jiu
miercuri, iunie 19, 2024
Altele
  AcasăNationalRomânia, Bulgaria și Letonia – în topul țărilor UE care își pierd...

  România, Bulgaria și Letonia – în topul țărilor UE care își pierd rapid forța de muncă

  Un raport al Comisiei Europene din 2023 privind impactul schimbărilor demografice arată că UE a pierdut în 10 ani cinci milioane de oameni din populația de vârstă activă, în special în Letonia, Bulgaria și România, în principal din cauza ratei mici a natalității și emigrației, arată Euractiv, citată de Rador, potrivit g4media.ro.

  Comisia Europeană își propune să-și intensifice eforturile de a ajuta regiunile europene să instruiască, să păstreze și să atragă muncitori pentru a limita impactul negativ al tranziției demografice asupra economiilor regionale și a ameliora declinul populației apte de muncă.

  Planul Comisiei include un mecanism menit a ajuta regiunile să evite stagnarea provocată de tendința de îmbătrânire a continentului.

  Comisia va lansa un proiect-pilot pentru a sprijini regiunile UE și o inițiativă contra emigrării tinerilor. Va facilita totodată colaborarea între țări și regiuni și le va oferi statelor membre un instrument de sprijin pentru a concepe reforme naționale și regionale.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!