spot_img
15.2 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 31, 2023
Altele
  AcasăCulturaSalonul de pictură Arte Mici, ediția a XIV-a. Regulament

  Salonul de pictură Arte Mici, ediția a XIV-a. Regulament

  Micii artiști, așteptați la Salonul de Pictură „ARTE MICI”, „eveniment clandestin de formă, pată și culoare”. Ediția de anul acesta este deschisă artiștilor români, de pretutindeni și din Republica Moldova, cu vârsta cuprinsă între 3 și 15 ani, fiind organizată pe trei grupe (3-6 ani, 7-10 ani și 11-15 ani) numai pentru secțiunea PICTURĂ .Orice temă și tehnică este admisă, pentru a permite fiecărui artist să aleagă acel sector al creației care îl reprezintă cel mai bine.

  Salonul de Pictură „ARTE MICI” este organizat de Primăria Municipiului Motru, Consiliul Local Motru – Casa de Cultură a municipiului Motru, Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Dr. Tr. Severin și Florin Preda-Dochinoiu, în parteneriat cu Muzeul Național ,,Constantin Brâncuși”, Parohia Motru II, Asociația Internațională a Polițiștilor Secția Română – Regiunea 1 Gorj, Asociația ,, Țara Noastră-Casa Noastră” , SC IRIS CV SRL și Gallery 13.ro.

  Lucrările pot fi înscrise în concurs până la data de 28.02.2023, ora 01.00 (ora României).
  Înscrierea se face atât online cât și dublată de trimiterea fizică a lucrărilor artiștilor.

  Etape

  În prima etapă, lucrările vor fi transmise online pe adresele de email:
  – artemi[email protected] , pentru artiștii din diaspora și Republica Moldova
  [email protected], pentru artiștii din România
  Fișierele de imagine digitală trebuie să îndeplinească următoarele specificații:

  Numai fișiere JPG
  Rezoluția minimă 72 DPI
  Nu trimiteți imagini cu lucrările dumneavoastră de artă, care au fost încadrate cu ramă.
  După transmiterea lucrărilor în format digital, la adresele de email specificate în regulament, acestea vor fi expediate direct sau prin postă în ambalaje corespunzătoare, până la data de 28 februarie 2023 (data poștei), pe adresa :CASA DE CULTURĂ A MUNICIPIULUI MOTRU ( MULTICULTURALĂ) cu mențiunea «PENTRU SALONUL DE PICTURĂ „ARTE MICI”».

  Fiecare lucrare de pictură va fi etichetată pe față cu numele, prenumele artistului și titlul lucrării, iar pe spatele fiecărei lucrări se va menționa: numele și prenumele artistului, vârsta, titlul lucrării, tehnica, dimensiunile, anul de realizare, numărul de telefon sau adresa de e-mail, pentru contact, adresa unde locuiește.

  Cel puțin una dintre lucrările înscrise în concurs trebuie să fie înrămată, însă dacă una dintre lucrări este realizată pe pânză întinsă pe șasiu nu este obligatorie înrămarea. Orice temă și tehnică este admisă, pentru a putea permite fiecărui artist să aleagă acel sector al creației care îl reprezintă cel mai bine. Se recomandă ca artiștii să prezinte câte două lucrări, pentru a permite juriului o judecată cât mai obiectivă în acordarea premiilor.

  Expunere și premiere

  Lucrările vor fi expuse de organizatori pe pagina www.artemici.ro, la categoria «ARTIȘTI ÎNSCRIȘI, EDIȚIA A XIV-A 2023»
  Anunțarea câștigătorilor se va face începând cu ziua de 10 martie 2023, pe pagina http://artemici.ro/, pe profilul de facebock Arte Mici sau pe pagina ARTE MICI.

  Se vor acorda mai multe premii pentru fiecare categorie de vârstă, premii speciale, premii I, II și III, „ORDINUL ARTE MICI” şi „MARELE PREMIU ARTE MICI”.

  Lucrările premiate vor fi publicate într-un catalog digital, în format PDF, realizat de Primăria municipiului Motru- Casa de Cultură a municipiului Motru, ce va putea fi descărcat de pe pagina http://artemici.ro/.Ceremonia de premiere va avea loc în ziua de 24 martie 2023, în municipiul Motru, județul Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: