spot_img
20.8 C
Târgu Jiu
luni, mai 29, 2023
Altele
  AcasăNationalRomânia, la un pas de epidemia de gripă. Joi se dă vedictul

  România, la un pas de epidemia de gripă. Joi se dă vedictul

  ​România este la un pas de epidemia de gripă, joi urmând să se știe situația exactă, după cum a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, la Digi 24.

  Ministrul a explicat că există un algoritm care duce la declararea stării de epidemie: o creştere progresivă timp de trei săptămâni a cazurilor cu minimum 20% în fiecare săptămână consecutiv şi o rată de izolare a virusurilor gripale care depăşeşte 10% din total.

  Joi se va analiza situația, pentru a se ști dacă în România trebuie declarată epidemia de gripă, dar Rafila dă asigurări că nu se pune problema restricțiilor pentru populație, ci se vor lua anumite măsuri la nivelul unităților sanitare.

  „Nu trebuie să înţeleagă cineva că se vor introduce restricţii şi obligativităţi. Este vorba despre măsurile care se iau la nivelul unităţilor sanitare pentru limitarea vizitelor, în spital, în perioada cât va evolua această stare de epidemie, pe de o parte. Pe de altă parte, se intensifică măsurile legate de respectarea măsurilor de protecţie a personalului medical şi a pacienţilor în unităţile medicale, inclusiv utilizarea măştii în unitatea medicală, screeningul epidemiologic, pentru a evita ca persoanele care au viroze respiratorii să vină la serviciu.” a declarat Alexandru Rafila.

  Potrivit ministrului Sănătății, vor exista și recomandări pentru populație, dacă se va declara epidemia de gripă.

  „O să intre şi un set de recomandări generale pentru populaţie – orice persoană răcită, inclusiv copiii, să nu se întoarcă în colectivitate decât după ce simptomele dispar, pentru că cel mai important lucru este să fii izolat şi să nu transmiţi mai departe infecţia respiratorie”, a mai afirmat Rafila.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: