spot_img
21.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 20, 2024
Altele
  AcasăNationalŞase plaje din România au primit eticheta „Blue Flag”. Ce înseamnă asta

  Şase plaje din România au primit eticheta „Blue Flag”. Ce înseamnă asta

  Șase plaje din România au primit eticheta Steagul Albastru pentru sezonul turistic 2022. Anunțul a fost făcut de Ministerul Antreprenorialului şi Turismului, care prezintă şi lista acestor plaje, una fiind din Mamaia, câte două din Năvodari şi Eforie şi o alta din Olimp, transmite News.ro.

  Steaguri albastre sunt acordate plajelor pe baza unei liste de criterii stricte, inclusiv calitatea apei, servicii precum echipamente de prim-ajutor, acces pentru persoanele cu dizabilități, dar şi practici ecologice. Prin urmare, acestea sunt acordate doar plajelor organizate.

  Steagul Albastru este printre cele mai recunoscute etichete ecologice voluntare din lume acordate plajelor, porturilor de agrement şi operatorilor de turism durabil.

  6 plaje din România

  „Şase plaje româneşti au primit distincţia Steagul Albastru în 2022 din partea Fundaţiei de Educaţie pentru Mediu (FEE), cu o plajă în plus faţă de anul precedent”, transmite joi Ministerul Antreprenorialului şi Turismului.

  Plajele care au primit această distincţie sunt: „Vega Vintage” din staţiunea Mamaia, „Marina Regia” din Năvodari, „Phoenicia” din Năvodari, „Citadel” din Eforie, „Azur” din Eforie şi „Phoenicia Blue View” din Olimp.

  Programul „Steagul Albastru – Blue Flag” a fost iniţiat în anul 1987, Anul European al Mediului, de către Fundaţia de Educaţie pentru Mediu, cu scopul de a premia plajele şi porturile de agrement pentru calitatea lor, precum şi de a impulsiona autorităţile publice locale şi sectorul privat în a lua măsuri pentru îmbunătăţirea zonei de coastă.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!