spot_img
9.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, decembrie 2, 2023
Altele
  AcasăNationalSe deschide Expoziția Brâncuși la Timișoara

  Se deschide Expoziția Brâncuși la Timișoara

  Săptămâna din cadrul programului Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023 aduce momente de neuitat. Expoziția de excepție dedicată marelui sculptor Constantin Brâncuși se va deschide în Palatul Baroc la sfârșitul acestei săptămâni, reprezentând un eveniment cultural de referință pentru România.

  După aproape 50 de ani, Brâncuși revine în țară, la Timișoara, capitala culturală europeană din acest an. Expoziția intitulată „Brâncuși: surse românești și perspective universale” este o colaborare impresionantă între Muzeul Național de Artă Timișoara, Fundația Art Encounters și Institutul Francez din România, susținută financiar de Consiliul Județean Timiș și sponsori de prestigiu.

  Cu curatoriatul experței Doina Lemny, care a dedicat o viață cercetării operei lui Brâncuși, expoziția adună o colecție remarcabilă de aproape 100 de lucrări, inclusiv sculpturi, desene și fotografii, împrumutate de la Centre Pompidou din Paris, Tate din Londra, Fundația Guggenheim din Veneția, Muzeul Național de Artă al României și Muzeul de Artă Craiova, alături de piese din colecții private. Această expoziție unică oferă un dialog fascinant peste decenii.

  Expoziția va fi inaugurată oficial sâmbătă, 30 septembrie, și va coincide cu lansarea catalogului „Brâncuși: Surse românești și perspective universale”. Publicul va putea admira aceste creații remarcabile până la 28 ianuarie 2024, cu program de miercuri până duminică, între orele 10:00 și 20:00, cu excepția zilelor de luni și marți, precum și în perioada 24-26 și 31 decembrie 2023 și 1-2 ianuarie 2024.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: