spot_img
9.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, decembrie 2, 2023
Altele
  AcasăNationalUrgență la Termocentrala Mintia: A rămas fără mentenanță

  Urgență la Termocentrala Mintia: A rămas fără mentenanță

  Blocul Național Sindical, prin intermediul Federației Energetica, a emis o alertă importantă marți. După data de 25 septembrie 2023, la ora 24:00, Termocentrala Mintia a rămas fără personalul necesar pentru mentenanța și securitatea instalațiilor, din cauza denunțării unilaterale a contractului de către proprietarul centralei cu firma de mentenanță. Sindicatul atrage atenția asupra riscului iminent pe care îl reprezintă Barajul de pe râul Mureș din Mintia Sat și avertizează că neoperarea acestuia în condiții de siguranță ar putea amenința grav satele aflate în aval.

  Blocul Național Sindical (BNS) lansează un apel urgent, cerând intervenția imediată pentru remedierea situației critice de la Termocentrala Mintia și prevenirea unui potențial dezastru în această zonă.

  ”Atragem atenţia autorităţilor competente să ia măsuri urgente pentru evitarea unor dezastre de proporţii. De asemenea, solicităm autorităţilor locale să verifice activitatea societăţii deoarece pune în pericol siguranţa cetăţenilor, a mediului şi a sistemului energetic”, spune BNS.

  ”Blocul Naţional Sindical, prin afiliatul său Federaţia Energetica, informează că începând cu data de 25.09.2023, orele 24:00, Termocentrala Mintia a rămas fără personal pentru mentenanţă şi menţinerea în siguranţă a instalaţiilor după ce proprietarul a denunţat unilateral contractul cu firma de mentenanţă. La acest moment, barajul de pe râul Mureş din Mintia Sat reprezintă un pericol iminent, iar neexploatarea în condiţii de siguranţă poate duce la un dezastru pentru satele aflate în aval, cât şi la un dezastru ecologic – în condiţiile în care termocentrala nu are autorizaţie de funcţionare. Au fost transmise masuri clare de către autorităţi, dar ignorate complet de către proprietar”, transmite Blocul Naţional Sindical, într-un comunicat oficial.

  Potrivit BNS, ”Autoritatile A.N. Apele Române Hunedoara, cât şi cele din Judeţul Mureş au dat dispoziţii clare ca barajul să fie supravegheat şi exploatat în permanenţă, 24 din 24, de către personal autorizat”.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: