spot_img
13.2 C
Târgu Jiu
duminică, iunie 4, 2023
Altele
  AcasăNationalȘi elevii olimpici din școlile particulare, vor primi burse de merit

  Și elevii olimpici din școlile particulare, vor primi burse de merit

  Elevii care învață în școlile particulare vor putea beneficia de burse de performanță, potrivit anunțului ministrului Educației, transmis de edupedu.ro. Acesta a declarat la briefingul de presă de după ședința de Guvern de astăzi că a fost adoptat proiectul de Ordonanță de Urgență prin care este modificată și completată Legea educației naționale nr. 1/2011.

  „Este pentru prima oară când Guvernul a adoptat o măsură prin care performanța elevilor la olimpiadele internaționale este recunoscută, indiferent de școala de unde provin. Este recunoscută prin alocarea unor burse de performanță pentru prima oară în școlile private.

  Sunt elevi care reprezintă România, sunt elevi care merită recunoașterea statului pentru nivelul înalt la care reprezintă România, indiferent că provin din sistemul de învățământ preuniversitar de stat sau din sistemul particular”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

  Bursa de performanță este de 500 de lei.

  La articolul 82, după alineatul (1^2 ) se introduce un nou alineat și va avea următorul cuprins: „(1³) Prin excepție de la alin (1), de bursa de performanță beneficiază și elevii de la cursurile cu frecvență din învățământul preuniversitar particular”, prevede proiectul adoptat în ședința de azi.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: