spot_img
15.1 C
Târgu Jiu
duminică, octombrie 1, 2023
Altele
  AcasăNationalSindicaliștii din Educație au respins oferta de vineri a Guvernului

  Sindicaliștii din Educație au respins oferta de vineri a Guvernului

  Sindicaliștii din Educație au respins oferta recentă făcută de Guvernul condus de Nicolae Ciucă. Potrivit informațiilor furnizate de Edupedu.ro și confirmate de reprezentanții sindicatelor, oferta guvernului includea acordarea unei sume anuale de 1.500 de lei în luna octombrie și o creștere salarială de 45% pe noua grilă de salarizare.

  Oferta guvernului a fost prezentată vineri ca o încercare de a pune capăt grevei declanșate în data de 22 mai. Potrivit lui Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Învățământ Spiru Haret, ultima propunere a guvernului prevedea o creștere salarială inițială de 45% din 1 ianuarie 2024, în loc de 40% cât li se oferise anterior.

  Pe lângă aceasta, guvernul a propus acordarea unei sume anuale de 1.500 de lei în luna octombrie, bani proveniți din fonduri europene. Această sumă ar urma să fie acordată până în 2027.

  Cu toate acestea, aproximativ 10.000 de angajați din învățământ au continuat protestele, manifestând în fața Guvernului și apoi îndreptându-se spre Palatul Cotroceni,. Sindicatele au solicitat garantarea prin lege a principiului ca salariul de bază al profesorului debutant să fie stabilit la nivelul salariului mediu brut pe economie, într-un document cu valoare juridică.

  Se estimează că duminică va avea loc o ședință de guvern, iar aceasta ar putea include aprobarea unei ordonanțe de urgență privind sistemul educațional.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: