spot_img
25 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 15, 2024
Altele
  AcasăNationalUn rus a fost condamnat la 2 ani de închisoare după ce...

  Un rus a fost condamnat la 2 ani de închisoare după ce fiica sa a făcut un desen împotriva ofensivei în Ucraina

  Un rus, separat de fiica sa de 13 ani, plasată la o casă de copii după ce făcuse la şcoală un desen împotriva ofensivei în Ucraina, a fost condamnat marţi la doi ani de închisoare, dar s-a sustras executării pedepsei, au anunţat autorităţile, citate de AFP și transmise de agerpres.

  Acest caz stârnește o indignare puternică de mai multe săptămâni în Rusia, devenind unul din simbolurile represiunii nemiloase împotriva celor care se opun operaţiunii militare lansate în urmă cu peste un an de Kremlin în Ucraina.

  Dar acesta a căpătat o turnură nouă marţi când tribunalul din Efremov, localitate situată la 300 km sud de Moscova, a anunţat că inculpatul Aleksei Moskaliov, plasat în arest la domiciliu din luna martie, a dispărut.

  „Verdictul a fost citit în absenţa inculpatului, întrucât acesta a dispărut şi nu s-a prezentat la audiere”, a declarat responsabila pentru comunicare a tribunalului, Elena Mihailovskaia.

  Cu puţin timp înainte, curtea a hotărât că Moskaliov (54 de ani), vinovat că a „discreditat” forţele armate ruse, este condamnat la doi ani de închisoare, adică la pedeapsa cerută cu o zi în urmă de procuror.

  Moskaliov, care îşi creşte singur fiica, se afla în arest la domiciliu de la 1 martie.

  „El a fugit noaptea trecută”, a adăugat şi Olga Diaciuk, responsabilă a serviciului de presă al tribunalului, potrivit unei înregistrări video, preluată de mai multe media ruse.

  Scandalul s-a declanşat când fiica lui Moskaliov, Maria Moskaliov, o elevă de 13 ani, a făcut un desen în clasă, arătând rachete care se îndreaptă spre o femeie şi un copil cu un drapel ucrainean.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!