spot_img
17.6 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 21, 2023
Altele
  AcasăNationalZiua Marinei Române, sărbătorită la Constanţa

  Ziua Marinei Române, sărbătorită la Constanţa

  Municipiul Constanța este centrul de greutate al manifestărilor dedicate zilei marinarilor români, care se desfășoră luni, 15 august, în portul militar și în Portul Tomis, anunță radioconstanta.ro.

  Manifestările din portul militar Constanța au debutat la ora 10.00, cu ceremonialul de ridicare a pavilionului, geacului și marelui pavoaz, la bordul navelor militare, concomitent cu intonarea Imnului Național al României și tragerea a 21 de salve de tun. Președintele Klaus Iohannis a fost prezent la manifestări. După oficierea serviciului religios și cuvântul de bun venit al șefului Statului Major al Forțelor Navale, au urmat alocuțiunile persoanelor oficiale, vizitarea navei-școală „Mircea” și consemnarea momentului în Cartea de Onoare a renumitului velier.

  În Portul Tomis, activitățile organizate cu prilejul sărbătoririi Zilei Marinei Române, au loc în intervalele orare 10.00-13.00 și 17.00-20.00 și cuprind expoziții de tehnică militară, standuri cu ofertele educaționale ale instituțiilor militare de învățământ, ateliere interactive de noduri marinărești, face-painting și foto-corner, iar pasionații de nave pot experimenta, gratuit, tensiunea din interiorul bătăliilor navale virtuale, într-un spațiu special amenajat de echipa World of Warships. Totodată, Asociația Tradiția Militară prezintă ținute militare de epocă, iar Agenția „Loski” prezintă colecția vestimentară „Cruise”, cu tematică marină, inspirată din uniformele marinarilor.

  Activitățile vor fi complexe, Zeul Neptun urmând să apară și să „guverneze” ziua, care se va încheia târziu în noapte, cu focuri de artificii.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: