spot_img
2.8 C
Târgu Jiu
joi, noiembrie 30, 2023
Altele
  AcasăNews AlertAcțiune de salvare a doi frați, pe viscol, în zona Vârfului Parângul...

  Acțiune de salvare a doi frați, pe viscol, în zona Vârfului Parângul Mic

  Doi frați din municipiul Petroșani, în vârstă de 17, respectiv 28 de ani, au fost salvați, în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, de salvamontiști, la capătul unei acțiuni dificile, desfășurate în zona Vârfului Parangul Mic (2.074 m). Tinerii plecaseră cu plăcile de snowboard, dar au rătăcit drumul din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. Cum se și lăsase seara, au cerut ajutor la numarul unic al Dispeceratului National Salvamont 0SALVAMONT, informează HotNews.

  O echipă formată din salvamontiști și jandarmi montani din stațiunea Parâng a plecat in cautarea celor doi care, din relatările acestora, s-ar fi aflat într-o zonă din afara domeniului schiabil.

  “În zona Vârful Parângul Mic, jandarmii montani și salvamontiștii nu i-au găsit pe cei doi tineri, dar nici urme ale acestora. În acea zonă, vizibilitatea era foarte redusă, sub trei metri, iar echipa mixtă de salvare a avut de înfruntat un viscol puternic”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Hunedoara.

  Acțiunea de căutare a continuat catre zona Slima. În zăpada de peste 80 cm, jandarmii montani și salvamontiștii au descoperit urme care indicau că două persoane au coborat către Cheile Jiețului. În aceste condiții, s-a decis ca o altă echipă să coboare spre cabana Mija, din Cheile Jiețului, unde era posibil să se afle cei doi tineri. Un echipaj SMURD s-a deplasat la baza muntelui pentru a acorda primul ajutor, în caz de nevoie. În jurul orei 22:00, cei doi tineri au fost găsiți în apropierea râului Jiet.

  “Cei doi erau uzi, obosiți și sufereau de frig. (…) Coborăseră de pe Varful Parangul Mic pe pârtie neamenajată, în afara domeniului schiabil, fără să respecte niciun traseu montan, deși, pe timpul coborării, au intersectat un traseu fără să își dea seama”, precizeaza IJJ Hunedoara.

  Frații au fost preluați cu un autovehicul de către jandarmi, iar la Cheile Jiețului au fost evaluați de echipajul SMURD. Deoarece au refuzat să fie transportați la spital, au fost preluați de rudele care au venit în întâmpinarea lor.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: