spot_img
21.7 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 29, 2024
Altele
  AcasăNationalAtac cibernetic la site-ul Ministerului Educaţiei/ Ce mesaj au postat hackerii!

  Atac cibernetic la site-ul Ministerului Educaţiei/ Ce mesaj au postat hackerii!

  Site-ul Ministerului Educaţiei a fost atacat cibernetic, iar hackerii au postat un mesaj în care afirmă că sistemul este ”foarte prost”, potrivit news.ro.

  ”Dragi elevi, nu vă mai bateţi capul cu şcoala, este o pierdere de timp”, a apărut pe site-ul instituţiei, înainte ca pagina să fie setată ca fiind în mentenanţă. Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au transmis că platforma nu conţine date personale, ci doar informaţii publice, iar specialiştii lucrează pentru repunerea în funcţiune. De asemenea, se evaluează vulnerabilităţile.

  Administratorii IT ai Ministerului Educaţiei analizează incidentul cibernetic care a condus la blocarea site-ului www.edu.gov.ro, în cursul dimineţii de 08 mai 2023. Specialiştii în tehnologia informaţiei lucrează pentru consolidarea infrastructurii paginii şi repunerea acesteia în funcţiune în cel mai scurt timp. Sunt efectuate operaţiuni de evaluare, izolare şi remediere a eventualelor vulnerabilităţi. Până la finalizarea acţiunilor de auditare de securitate, site-ul va rămâne în modul offline”, a transmis, luni, Ministerul Educaţiei.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!