spot_img
3.4 C
Târgu Jiu
vineri, decembrie 1, 2023
Altele
  AcasăNews AlertAu modificat definiția FAMILIEI! Vezi ce s-a schimbat

  Au modificat definiția FAMILIEI! Vezi ce s-a schimbat

  Deputații vor opera modificări în Constituția României în cadrul ședinței de plen de azi. Aleșii vor redefini conceptul de familie, care de acum înainte se va întemeia pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie. Parlamentarii au susținut, astfel, demersul Coaliției pentru Familie, care a strâns peste trei milioane de semnături de la români pentru eliminarea echivocului din paragraful I al articolului 48.

  Lovitură grea pentru reprezentanții comunității LGBT din România, care au susținut că legislația națională trebuie să se adapteze noilor tendințe ale vremii. Homosexualii, lesbienele și transexualii au cerut să le fie respectat dreptul de a se căsători și de a întemeia familii. Parlamentarii au răspuns cu un proiect legislativ care protejează familia tradițională, formată în urma căsătoriei dintre un bărbat și o femeie. Alineatul 1 al articolului 48 din Constituția României va avea următoarea formulare, după ședința de plen de azi:

  „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor.”

  În prezent, alineatul 1 al articolului 48 din Constituție sună astfel:

  „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: