spot_img
8.1 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 18, 2024
Altele
  AcasăNews AlertBaschetbalistul Octavian Ilie va juca și în sezonul următor pentru CSM Târgu...

  Baschetbalistul Octavian Ilie va juca și în sezonul următor pentru CSM Târgu Jiu

  Baschetbalistul gorjean Octavian Ilie şi-a prelungit angajamentul cu CSM Târgu Jiu şi va evolua și sezonul viitor la gruparea gorjeană.

  Octavian Ilie, care poate evolua pe poziţiile 1-2, a semnat un contract cu CSM Târgu Jiu, pentru sezonul 2022-2023. „Sunt foarte fericit că am semnat şi încrezător în acest proiect. Le mulţumesc celor care au avut încredere în mine şi mi-au făcut oferta de a rămâne acasă. Vreau să demonstrez că îmi merit locul la o echipă de seniori” ,a spus Octavian Ilie după prelungirea contractului.

  „Am jucat acasă, în fața familiei“

  Conducerea clubului gorjean şi-a asigurat, astfel, serviciile unui jucător extrem de talentat, născut la Târgu Jiu.

  „Am jucat acasă, în fața familiei, a prietenilor, a fost o experiență frumoasă şi un punct de plecare în cariera mea”, a spus Octavian Ilie pentru site-ul csmtargujiu.ro.

  La doar 19 ani, Octavian Ilie este campion național U20 şi are numeroase selecţii la echipele naţionale de juniori ale României.

  „Va fi un câștig de ambele părți”

  Claudiu Alionescu, antrenor principal CSM Târgu Jiu, a spus că spus că Octavian Ilie este un câștig pentru echipă: „Mă bucură faptul că s-a ajuns la un consens în ceea ce privește situația lui Octavian Ilie. Este un jucător tânăr, localnic, care cu siguranță va crește în evoluții în următoarea perioadă, iar CSM Târgu Jiu este mediul propice pentru asta. L-am văzut foarte motivat în această perioadă, în care s-a pregătit cu noi, și dacă va continua pe această direcție, cu siguranţă va fi un câștig de ambele părți”.

  A jucat pentru Știința București și Dinamo

  „Născut în Târgu Jiu, pe 5 iulie 2003, Octavian Ilie a început baschetul la vârsta de 8 ani, la CSS Târgu Jiu, unde, timp de 7 ani, a trecut pe la toate categoriile de vârstă. În 2018, la doar 14 ani, a devenit unul dintre cei mai tineri jucători debutanţi din istoria Ligii Naţionale. Octavian a făcut pasul la seniori la formaţia ACS Târgu Jiu, echipa la care a jucat în prima parte a sezonului 2018 în Liga Naţională de Baschet Masculin. Talentatul jucător gorjean a trecut apoi, tot în 2018, la CSM Bucureşti, unde a jucat pentru echipele U16 şi U18 ale clubului bucureştean. Din septembrie 2019 şi până în 2021 a jucat pentru Ştiinţa Bucureşti. Cu echipa U20 a celor de la Ştiinţa Bucureşti a câştigat titlul de campion naţional. Din septembrie 2020, Octavian Ilie a jucat şi pentru Dinamo Bucureşti. Având dublă legitimare, Ştiinţa- Dinamo, baschetbalistul gorjean a putut evolua alături de Dinamo Bucureşti în Liga Naţională. Din vara anului 2021, Octavian Ilie a devenit jucătorul echipei CSM Târgu Jiu, un jucator pe care conducerea clubului gorjean şi-a dorit să-l readucă în oraşul natal şi cu care a semnat o nouă înţelegere valabilă pentru sezonul 2022-2023“, se arată pe site-ul csmtargujiu.ro.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: