spot_img
22.8 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 12, 2024
Altele
  AcasăExterneKadîrov își pregătește retragerea, sau caută vreo favoare de la Putin

  Kadîrov își pregătește retragerea, sau caută vreo favoare de la Putin

  Liderul cecen Ramzan Kadîrov anunță într-un mesaj video că vrea să se retragă din funcție Foto: Profimedia Images

  Ramzan Kadîrov, liderul regiunii cecene din Rusia, a declarat pe Telegram, la 3 septembrie, că merită să ia o pauză „nedeterminată și lungă” de la postul său, ceea ce a stârnit speculații cu privire la faptul că se gândește serios să demisioneze sau caută vreo favoare din partea Kremlinului, relatează Radio Europa Liberă. potrivit g4media.ro.

  Kadîrov, în vârstă de 45 de ani, conduce Cecenia cu o mână de fier din 2007 și este cel mai longeviv lider al unei regiuni rusești.

  „Mi-am dat seama că am stat mult timp în poziția mea”, a spus el într-o declarație video presărată cu râsete. „Cred că a venit timpul [să părăsesc puterea]”.

  Nu este clar ce ar face în continuare Kadîrov, care este una dintre cele mai puternice figuri din Rusia, dacă ar trebui să demisioneze.

  Kadîrov are relații strânse cu președintele rus Vladimir Putin, întâlnindu-se cu liderul de la Kremlin în mod regulat. Cei doi s-au întâlnit ultima dată pe 5 august la Soci.

  Kadîrov a mai făcut comentarii similare în trecut, pentru ca apoi să rămână în funcție, ceea ce a ridicat semne de întrebare dacă anunțul său neașteptat a fost o stratagemă.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: