spot_img
4.4 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
  AcasăNationalBlue Air a suspendat zborurile din Romania

  Blue Air a suspendat zborurile din Romania

  Compania aeriană low-cost Blue Air a anunţat, marţi, că sistează toate zborurile programate a pleca de pe aeroporturilor din România, până luni, 12 septembrie 2022, acuzând Ministerul Mediului că a pus poprire pe toate conturile companiei Blue Air Aviation, anunță news.ro.

  Romania.europalibera.org anunță că premierul Nicolae Ciucă a reacționat și a precizat că suspendarea zborurilor a afectat aproximativ 3.000 de oameni.

  „Nu putem lăsa românii să aștepte în aeroporturi”, a spus premierul României, care a promis că va analiza situația și va lua o decizie alături de ministrul Mediului.

  La rândul său, ministrul Tanczos Barna a declarat că blocarea conturilor nu justifică în niciun fel suspendarea imediată a zborurilor și a spus că Ministerul Mediului nu a aprobat decizia luată de Blue Air.

  „Solicit companiei Blue Air să se adreseze imediat AFM şi să rezolve pe cale legală acest diferend şi solicit, de asemenea, să reia imediat toate zborurile şi să îşi onoreze obligaţiile faţă de călători”, a declarat Barna.

  Într-un comunicat dat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, oficialii români notează că Administrația Fondului pentru Mediu a blocat conturile companiei Blue Air din cauza unei datorii de peste 28,7 de milioane de lei la bugetul instituției.

  „Suma este reprezentată de neîndeplinirea obligației de restituire a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră (GES) aferente emisiilor de dioxid de carbon generate în anul 2021. În cazul companiei Blue Air, este vorba despre 54.230 de certificate. Termenul pentru restituirea certificatelor GES a expirat în luna mai 2022”, se arată în comunicatul dat de Minister.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: