spot_img
25 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 15, 2024
Altele
  AcasăNationalBode vrea să extrădeze pe Udrea până pe 20

  Bode vrea să extrădeze pe Udrea până pe 20

   

  Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat, miercuri, că procedurile de extrădare din Bulgaria a Elenei Udrea vor fi realizate până în 20 iunie, menţionând că, până la această dată, structurile statului român abilitate în acest sens vor proceda la preluarea şi transferul la o unitate a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, anunță agerpres.ro .

  Bode a spus, la o conferinţă de presă la Parlament, că procedurile de extrădare a Elenei Udrea vor fi realizate până în data de 20 iunie.

  „În acest sens, se analizează un plan de preluare, locaţie, mod de deplasare şi aşa mai departe şi până în data de 20 iunie structurile statului român abilitate în acest sens vor proceda la preluarea şi transferul la o unitate a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor”, a afirmat ministrul.

  Întrebat dacă extrădarea Elenei Udrea se va face mai devreme decât era preconizat, Bode a reiterat că acest lucru se va face până în 20 iunie.

  „Nu pot spune ziua, dar lucrurile nu sunt extrem de complicate din ce am înţeles eu de la colegii mei din MAI, aşadar se va întâmpla în zilele următoare”, a adăugat Lucian Bode.

  În 10 iunie, Curtea de Apel din Sofia a admis cererea autorităţilor române privind extrădarea fostului ministru al Turismului Elena Udrea, care are de executat în România o condamnare de 6 ani închisoare în dosarul „Gala Bute”. Instanţa din Bulgaria a dispus punerea în executare a mandatului european emis pe numele Elenei Udrea şi extrădarea în România, decizia fiind definitivă.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!