spot_img
15 C
Târgu Jiu
luni, februarie 26, 2024
Altele
  AcasăNews AlertBuletinul cu cip nu este obligatoriu

  Buletinul cu cip nu este obligatoriu

  Românii care nu doresc să aibă carte de identitate electronică cu cip integrat vor putea refuza. Asta a anunțat șefa Direcţiei de Evidenţă a Populaţiei.

  „Nimeni nu va fi obligat să folosească acest document. Cine nu va dori, din motive religioase, sau de altă natură, poate să refuze eliberarea Cărţii Electronice de Identitate şi va primi un document clasic, la fel ca cel din prezent. Cu ajutorul noului document ne propunem o creştere a securităţii identităţii posesorului, CEI va fi imposibil de falsificat, va avea un PIN, la fel ca un card de bancă, sau cum are în prezent cardul de sănătate, şi va aduce beneficii şi prin prisma reducerii birocraţiei, pentru că la eliberare nu vor mai fi cerute atâtea documente ca în prezent”, a explicat Anca Berbecariu, director Adjunct al Direcţiei de Evidenţă a Populaţiei, citată de România tv.

  Primele cărți electronice, în 2018

  Carmen Dan, ministrul de Interne, a ținut să precizeze că persoanele nu pot fi urmărite pe baza acestui conţinut din Cartea Electronică de Identitate și că cipul va putea fi accesat doar cu un echipament destinat citirii sale.

  ”Cipul este pasiv, acesta emite doar când este alimentat printr-un câmp electromagnetic produs de cititor”, a declarat demnitarul.

  Primele Cărţi Electronice de Identitate vor fi eliberate la mijlocul anului 2018, iar înlocuirea actialelor CI sau BI se va face progresiv, în momentul în care vechile documente de identitate expiră.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: