spot_img
10.1 C
Târgu Jiu
vineri, martie 1, 2024
Altele
  AcasăNews AlertFals preot, reținut de polițiști, după ce a înșelat nouă persoane

  Fals preot, reținut de polițiști, după ce a înșelat nouă persoane

  Polițiștii bucureșteni au reținut joi un bărbat de 57 de ani, care, sub pretextul că este preot, a comis mai multe infracțiuni de înșelăciune, cu un prejudiciu estimat la 16.000 de lei.

  La domiciliul așa-zisului preot au fost găsite mai multe obiecte bisericești, printre care și două icoane de patrimoniu sustrase în urmă cu circa trei ani de la o mănăstire din Sinaia.

  „În perioada octombrie 2016 – martie 2017, un bărbat, asumându-și în mod nejustificat calitatea de preot, a oficiat diverse slujbe bisericești, în scopul însănătoșirii enoriașilor, a îmbogățirii acestora, precum și pentru rezolvarea unor probleme intime de care victimele sufereau, pretinzându-le diferite sume de bani în schimbul serviciilor oferite”, a informat Direcția Generală a Poliției Municipiului București, într-un comunicat de presă.

  Bărbatul a fost depistat și dus la sediul Secției 11 Poliție, pentru audieri.

  Din investigațiile desfășurate a rezultat faptul că cel în cauză acționa atât pe raza municipiului București, cât și în alte județe și inducea în eroare persoanele vătămate, susținând totodată că are o chilie pe muntele Athos, iar banii îi sunt necesari pentru construcția unui schit pe munte.

  În urma verificărilor, polițiștii au constatat că bărbatul a înselat nouă persoane pe care le-a determinat să îi dea bani.

  „În perioada 4 septembrie 2016 – 10 februarie 2017, bănuitul, sub pretextul că este preot, a fost găzduit de o femeie în locuința sa, unde a oficiat slujbe religioase, pentru ca aceasta să poată face copii, motiv pentru care a pretins și primit diverse recompense financiare, iar, în cursul lunii ianuarie, i-au fost remise, în scopul sfințirii, mai multe bijuterii, pe care bărbatul nu le-a mai restituit”, se arată în comunicat.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: