spot_img
26.8 C
Târgu Jiu
miercuri, septembrie 27, 2023
Altele
  AcasăNews AlertDupă Slovacia, încă o țară testează în masă populația pentru coronavirus

  După Slovacia, încă o țară testează în masă populația pentru coronavirus

   

  Austria a luat modelul Slovaciei și va începe testarea în masă a populației, pentru a vedea care este răspândirea reală a noului coronavirus. Operațiunea va dura până pe 6 decembrie inclusiv, a anunțat cancelarul Sebastian Kurz, duminică.

  Slovacia a fost prima țară europeană care a recurs la această măsură, care la sfârșitul lunii octombrie și începutul lunii noiembrie au testat 3,6 milioane din cei 5,5 milioane de locuitori ai țării. A fost vorba, practic, de întreaga populație cu vârste cuprinse între 10 și 65 de ani.

  Austria are o populație de 9 milioane de locuitori și a intrat în carantină la începutul lunii noiembrie, când lucrurile tindeau să scape de sub control. Restricțiile, prea slabe și instituite pe o durată prea scurtă de timp, n-au reușit să rupă lanțul de transmisie intracomunitară a virusului, așa că pandemia n-a fost readusă sub control. Duminică, Austria a raportat 5.665 de cazuri noi de coronavirus. 599 de persoane sunt în stare gravă, iar alte circa 3.400 sunt internate în spitale cu forme medii și severe, dar care nu reclamă încă terapie intensivă.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: