spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Altele
  AcasăNews AlertEchipa de baschet CSM Târgu Jiu a reușit să învingă Rapidul, după...

  Echipa de baschet CSM Târgu Jiu a reușit să învingă Rapidul, după un meci nebun. Victoria a fost dedicată președintelui clubului

  CSM Târgu Jiu s-a impus, în extremis, la limită, scor 78-77, în faţa echipei Rapid Bucureşti, după un meci nebun. Formaţia gorjeană a bifat a treia victorie consecutivă din actuala stagiune a campionatului. Porter Troupe, căpitanul echipei gorjene, a avut o evoluție de excepție, totalizând 23 de puncte, 5 recuperări şi 5 pase decisive şi a fost cel mai bun jucător de pe teren.
  Jordanco Davitkov a început partida cu Porter Troupe, Kevin Allen, Brandon Sly, Stefan Glogovac şi Octavian Ilie. Prima repriză a fost foarte echilibrată, scor 22-21 pentru Rapid, după care CSM Târgu Jiu s-a impus clar în repriza secundă, cu 13-19. Sfertul 3 a fost echilibrat, terminându-se la egalitate, 18-18, iar ultima repriză a fost una tensionată, cu răsturnări de situație: „Debutul actului patru a adus şi egalarea pe tabelă, venită după aruncarea de 3p a lui Swopshire, scor 59-59. A venit însă un run de 12-0 al grupării gorjene, un run reuşit după execuţiile de excepţie ale lui Porter Troupe şi Brandon Sly, iar tabela indica 71-59 pentru CSM Târgu Jiu, moment în care gruparea gorjeană părea să aibă definitiv meciul în mână. Doar că Rapid a venit din nou tare din urmă şi s-a apropiat la doar o posesie, scor 69-71. Seria Rapidului a fost întreruptă de Titus Nicoară pentru 69-73. Meciul s-a încins bine de tot pe final şi formaţia gazdă a trecut la conducere, scor 75-73. Aici a intervenit experienţa căpitanului Porter Troupe. O pătrundere genială „marcă înregistrată” a americanului şi coş cu fault, iar tabela indica 76-75 pentru CSM Târgu Jiu. Rapid atacă şi preia conducerea după două libere transformate de Vasile Odagiu, scor 77-76 pentru formaţia bucureşteană. Gorjenilor le-a mai rămas o secundă pentru ultimul atac. Brandon Sly asist, iar Malik Morgan, obligat, s-a încumetat să arunce şi spre bucuria băncii tehnice, americanul a fost faultat pe aruncare şi a fost trimis la linia de libere. Morgan a ratat prima aruncare, dar şi-a găsit resursele pentru a transforma următoarele două aruncări şi CSM Târgu Jiu a reuşit să se impună pe terenul Rapidului, scor 78-77“, se arată pe site-ul clubului.

  „Este o victorie meritată“

  Claudiu Alionescu, antrenor secund CSM Târgu Jiu, a spus că victoria îi este dedicată lui Robert Băleț, președintele clubului, care și-a aniversat ziua de naștere: „A fost un meci pe care l-am controlat în marea lui majoritate. Am creat două diferențe de peste 10 puncte, dar, din păcate, le-am irosit mult prea ușor şi am ajuns în situația de a fi conduși la ultimul atac. Chiar dacă pare că am câștigat oarecum norocos, cred că este o victorie meritată ținând cont de cursul jocului. Vreau să felicit echipa Rapidului, pentru că a crezut în șansa ei și a luptat până la capăt, dar în același timp vreau să îmi felicit și jucătorii pentru modul în care au luptat până la final. Nu în ultimul rând ne bucurăm că am reușit să aducem o mică bucurie, un cadou, lui Robert Bălăeţ, cu ocazia zile de naștere și pe această cale îi dorim un călduros „La mulți ani și multa sănătate!”

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: