spot_img
33.6 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 13, 2024
Altele
  AcasăNews AlertEchipa de baschet CSM Târgu Jiu a transferat un pivot american

  Echipa de baschet CSM Târgu Jiu a transferat un pivot american

  Echipa de baschet CSM Târgu Jiu a reuşit să transfere un pivot american. Tyler Michel Creammer are 25 de ani și o înălțime de 2,07 metri.

  Baschetbalistul american poate evolua pe poziţiile 4-5. Noul pivot al grupării gorjene, Creammer, născut în Parkton, North Carolina, vine din Bundesliga, prima ligă a Austriei, de la gruparea Unger Steel Gunners Oberwart, pentru care a jucat în partea a doua a sezonului 2021-2022.

  Tyler Creammer, care a semnat pentru un sezon cu CSM Târgu Jiu, se află la primul contact cu baschetul românesc.

  Americanul Tyler Creammer vine imediat după plecarea surprinzătoare a lui Carl Dylan. Acesta abia semnase un nou angajament, prin care îşi prelungea contractul cu formaţia din Târgu Jiu, însă o decizie surprinzătoare, de ultim moment, l-a determinat pe Carl Dylan să întrerupă colaborarea cu CSM Târgu Jiu, care a solicitat rezilierea contractului, din motive personale. Americanul a plătit clauzele de reziliere. În aceste condiţii, oficialii clubului gorjean au fost nevoiţi să se reorienteze extrem de rapid, pentru a acoperi postul lăsat liber de plecarea lui Carl Dylan.

  A jucat în campionatele din Danemarca, Slovacia și Austria

  Noul pivot al echipei din Târgu Jiu, care poate evolua la fel de bine ca şi extremă de forţă, s-a născut pe 2 aprilie 1997, în Parkton, North Carolina, SUA. Timp de patru sezoane, între 2016-2020, Creammer a evoluat în campionatul NCAA, pentru Virginia Military Keydets. După cele patru sezoane petrecute în NCAA, Tyler Creammer a luat drumul Europei, iar primul contact cu baschetul european l-a avut în Danemarca, unde a evoluat în Ligaen, în sezonul 2020-2021, pentru gruparea The View Copenhagen. La echipa daneză a jucat în 21 de partide şi a avut medii de 13,5 puncte pe meci şi 12,5 rec/meci. Din Danemarca, Creammer a trecut în prima ligă din Slovacia la gruparea BC Prievidza, pentru care a jucat în prima parte a sezonului 2021-2022. La gruparea slovacă acesta a jucat 16 partide, atât în campionat, cât şi în Alpe Adria Cup. Americanul a înregistrat în campionatul slovac 16,9 puncte pe meci şi 11,8 recuperări pe meci. Tyler Creammer a trecut pentru partea a doua a sezonului 2021-2022 în Austria, la Unger Steel Gunners Oberwart. În partidele disputate în Austria acesta a avut medii de 8,1 puncte pe meci şi 7 recuperări pe partidă.

  „Este un jucător de interior“

  Claudiu Alionescu, antrenorul CSM Târgu Jiu, ne-a făcut o scurtă caracterizare a lui Tyler Creammer: „A trebuit să ne mișcăm foarte rapid după decizia foarte surprinzătoare a lui Carl Dylan de a părăsi echipa, astfel că am reușit să acoperim această poziție prin aducerea lui Tyler Creammer. Este un jucător de interior, însă dispune și de o bună aruncare de la semidistanţă și distanţă, astfel că va putea fi o soluție atât pentru poziția 4, cât și pentru poziția 5. Faptul că a jucat şi în Europa a contat în alegerea lui. Sperăm să ajungă cât mai rapid la Târgu Jiu și să intre în programul normal de pregătire al echipei”.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!