spot_img
17.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Altele
  AcasăInterviuriFoto: Fiica unui comisar șef din Motru, olimpică la latină

  Foto: Fiica unui comisar șef din Motru, olimpică la latină

  Antonia Mălina Ecaterina Latu are 14 ani și învață la Școala Gimnazială Motru, fiind în clasa a VIII-a. În fiecare an școlar, media generală a Antoniei a fost 10! Anul acesta, Antonia a descoperit frumusețea limbii latine și a participat la olimpiadă, reușind să se califice la faza națională, acolo unde a obținut un premiu special. În ciuda faptului că are doar 14 ani, Antonia are o personalitate puternică, complexă, pe lista cărților ei preferate se regăsesc titluri greu de înțeles de adolescenți, scrie Revista Cult-ura. 

  „Familia a reprezentat mereu locul în care pot fi eu însămi și în care îmi pot deschide sufletul fără frica de a nu fi înțeleasă. Ai mei m-au încurajat să îmi urmez visurile, să muncesc pentru a ajunge unde îmi doresc și, nu în ultimul rând, să nu uit de copilul din mine și de lucrurile care îmi fac plăcere. Tatăl meu este comisar șef la Poliția Municipiului Motru, mama mea – asistent medical la Spitalul Municipal Motru – și sora mea este elevă la Colegiul Național „George Coșbuc”, în clasa a XI-a. Aceștia mi-au insuflat dorința de a descoperi și de a învăța cât mai mult, realizând încă de la o vârstă fragedă că succesul este posibil în momentul în care îmbinăm efortul cu pasiunea. Astfel, încă din clasele mici, familia m-a sprijinit, aflându-se în umbra tuturor realizărilor mele”, a spus eleva Antonia Latu din municipiul Motru.

  antonia malina lat 4 antonia malina latu 2 antonia malina latu motru 1

  Antonia este olimpică la limba latină și, de-a lungul anilor, a participat la numeroase competiții școlare, obținând premii.

  „Am descoperit limba latină la începutul clasei a VIII-a, fiind fascinată încă de la primele ore de frumusețea și autenticitatea acesteia. Însă, pe de altă parte, pasiunea pentru această disciplină a pornit de la afinitatea pentru limba și literatura română, dorindu-mi să cunosc cât mai mult despre civilizația și mitologia romană, despre istoria strămoșilor noștri și cultura care ne definește ca urmași ai poporului latin. Îi mulțumesc doamnei profesor Cornoiu Cristina pentru că a muncit alături de mine și m-a ajutat să aprofundez studiul limbii latine, în care, fără să vreau, am regăsit o parte din mine, ascunsă, pe care singură nu aș fi putut-o descoperi”, a afirmat Antonia Latu.

  Interviul și povestea micuței Antonia Latu aici: http://cult-ura.ro/antonia-latu-tanara-fascinata-de-originile-limbii-romane-studiaza-latina-pe-cont-propriu-succesul-este-posibil-in-momentul-in-care-imbinam-efortul-cu-pasiunea/

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: