spot_img
16.9 C
Târgu Jiu
joi, iunie 13, 2024
Altele
  AcasăNews AlertGORJ: Criză de candidați la unele partide! Vezi cine conduce în clasamentul...

  GORJ: Criză de candidați la unele partide! Vezi cine conduce în clasamentul politic!

  Perioada electorală începe, iar unele partide din Gorj nu și-au anunțat oficial decât o mică parte dintre candidați. Mutarea alegerilor locale pe 9 iunie i-a prins pe mulți politicieni pe picior greșit. Singurul partid care nu are emoții la Gorj este PSD-ul, care și-a anunțat public, deja, cea mai mare parte a candidaților.

  Conform calendarului alegerilor locale aprobat, pe 12 martie începe perioada electorală, iar în termen de 5 zile, cel mai târziu la data de 16 martie 2024, vor fi desemnați judecătorii din Biroul Electoral Central. Cel mai târziu până la data de 15 aprilie 2024, se vor desemna preşedinţii birourilor electorale de circumscripţie şi locţiitorii acestora. Data de 30 aprilie este și data limită de depunere a candidaturilor la alegerile locale.

  La nivelul județului Gorj, social-democrații și-au stabilit candidații în peste 90% dintre localități. De altfel, potrivit sondajelor făcute de partidele politice, PSD ar fi în preferințele alegătorilor, 40-45% dintre gorjeni mizând pe ei pentru încă 4 ani de zile. PNL Gorj (într-un permanent conflict cu PSD Gorj, deși cele două partide sunt în alianță la nivel național) pierde primari pe zi ce trece și a anunțat doar câțiva candidați, la Bumbești Pițic, Baia de Fier, Scoarța, Țicleni, Mușetești, Turburea, Aninoasa,Turceni, Brănești, Bolboși și Tânțăreni. Contactați telefonic pentru date exacte,reprezentanții PNL Gorj au anunțat că vor reveni cu informații, lucru care încă nu s-a întâmplat.

  Marile bătălii: Consiliul Județean și Primăria Târgu Jiu

  Pentru șefia Consiliului Județean Gorj, doar PSD și formațiunea AUR și-au anunțat candidații. Actualului președinte, Cosmin Mihai Popescu, de la PSD, îi va fi contracandidat Adrian Zorlescu de la AUR. Liberalii gorjeni ar fi siliți, de conducerea centrală, să-l arunce în luptă pe actualul șef al organizației PNL Gorj, Ion Iordache, însă momentan nu s-a confirmat respectarea acestei decizii. Alianța Dreapta Unită a pasat pe umerii copreședintelui Nicolae Davițoiu această candidatură, urmând ca numele să fie anunțat oficial peste câteva zile.
  Mare bătălie politică se va da și pentru Primăria Municipiului Târgu Jiu. Momentan, au fost anunțate doar candidaturile celor de la PSD, Partidul Verde și Alianța Dreapta Unită. Astfel, primarul în exercițiu, candidatul din partea PSD, Marcel Romanescu, va avea ca și contracandidați pe Adrian Tudor și Cornel Răducan Morega. Între timp, la PNL Gorj încă se fac măsurători. Liberalii își sondează trei potențiali candidați: Victor Banța, Iulian Popescu și Robert Filip.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!