spot_img
21.4 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 22, 2024
Altele
  AcasăNationalÎncepe pescuitul științific de sturioni

  Începe pescuitul științific de sturioni

  Foto: Fotolia/Thomas Hasemberg

  Specialiştii Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunării (INCDDD) încep, săptămâna aceasta, acţiunile de capturare cu scop ştiinţific a 30 de exemplare de sturioni, în cadrul proiectului „Dezvoltarea Staţiei de monitorizare a peştilor migratori: sturioni şi scrumbie – Isaccea”, anunță agerpres.ro .

  Iniţiat de Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD), în parteneriat cu INCDDD, proiectul a început anul trecut, este finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, iar până în prezent, în cadrul acestuia, s-au identificat potenţialele zone de iernat şi de reproducere a sturionilor pe braţele Chilia şi Sfântu Gheorghe ale Dunării şi s-au făcut pregătiri pentru capturarea a 30 de exemplare de sturioni.

  „Săptămâna aceasta urmează să pescuim sturioni adulţi în vederea marcării şi urmăririi lor. Pescuitul se va desfăşura în colaborare cu patru pescari din Grindu. La Isaccea, s-au adaptat echipamentele, s-au instalat nişte plase fixe pentru a se vedea cum lucrează şi, în momentul de faţă, suntem pregătiţi să începem activitatea propriu-zisă de pescuit sturioni”, a declarat cercetătorul din cadrul INCDDD, Marian Paraschiv.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: