spot_img
16.2 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 28, 2023
Altele
  AcasăNationalJENANT „Invenție” românească de furat bani, la bancomat: metoda „LAMA”

  JENANT „Invenție” românească de furat bani, la bancomat: metoda „LAMA”

  Câțiva români din Italia au reușit să pună, din nou, țara noastră pe harta infractorilor internaționali, anunță playtech.ro . Aceștia furau bani din bancomate după o metodă dezgustătoare și nemaiauzită.

  Mulți italieni au rămas fără resurse financiare din cauza acestora. Mai exact, hoții scuipau pe display (precum lamele, de unde și numele metodei – „LAMA”) când cineva scotea bancnotele din ATM, iar când clientul făcea un pas în spate, dezgustat fiind, aceștia furau banii din fanta bancomatului și dispăreau. Victimele erau persoane în vârstă, cel mai ușor de păcălit sau jefuit.

  „Zeci de bătrâni italieni au fost jefuiți de doi români prin metoda lama. Nu este vorba de vreo invenție științifică, ci de o strategie infracțională. De fapt, metoda a primit numele din partea anchetatorilor. Vă spun imediat și de ce, pentru modul în care acționau cei doi inițial își alegeau victimele. Este vorba despre bătrâni în general, care veneau la bancomat să ridice banii.
  Aceștia, de obicei, aveau mâinile ocupate pe de o parte cu dezinfectantul pe care îl folosim după ce atingem tastele bancomatului, apoi cu cealaltă mână acopereau codul PIN pentru a nu fi văzut. Când banii ieșeau din bancomat, unul dintre cei doi se apropia de bătrâni și începea să scuipe precum o lamă ecranul bancomatului, dar și pe bătrâni. Șocați și dezgustați de gestul neașteptat al bărbatului, se trăgeau înapoi și se speriau. Atunci intervenea femeia, care venea să ia banii din fanta bancomatului. Dacă bătrânul încerca să își salveze banii sau să intervină pentru a se apăra, atunci bărbatul continua să îl scuipe ca o lamă, pentru a-l îndepărta. Cei doi români au fost prinși”, a precizat Nati Badea, corespondent Antena 3.
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: