spot_img
16.3 C
Târgu Jiu
miercuri, septembrie 27, 2023
Altele
  AcasăActualitateDezamăgiri pe seama recesământului: “ Parcă am început să dăm înapoi!”

  Dezamăgiri pe seama recesământului: “ Parcă am început să dăm înapoi!”

  Recesământul scoate la iveală o problemă mai veche a localităților din Gorj, depopularea satelor. Primarii se tem de noile cifre, în privința viitoarelor accesări de fonduri. Potrivit unei prognoze Eurostat, populația României este în scădere continuă, în perioada 2015-2080. Etapa de recenzare pe teren se va încheia pe 17 iulie.

  Problemele sunt și în marile comune unde, până acum, șefii UAT-urilor erau relaxați.
  Procesul de recenzare merge greoi în teren. Oamenii, la sate, sunt greu de găsit și autoritățile se tem că nu vor putea obține date de la fiecare gospodărie.

  Comuna Scoarța se numără printre cele mai mari localități din Gorj, dar ,în urma ultimelor analize, datele arată că mulți cetățeni figurează cu domiciliul în alte zone ale județului.
  “Sunt probleme, nu sunt acasă, nu știi cine locuiește. Noi am schimbat și numerele la casă, la străzi, sincer să fiu, la început eram optimist. La ultimul recesâmânt am avut 4721 de persone. Din calculele noastre peste 300 de persone care locuiesc în Școarța nu au domiciliu în Școarța. Parcă am început să dăm înapoi! Eu credeam că depăsim 5000 de locuitori dar nu este așa”, susține Ion Stamatoiu.

  Edilul nu vede cu ochi buni nici intrebările din chestionar. În multe sate nu există condiții de trai, astfel încât chestionarul nu are nicio relevanță. “Neavând canalizare, ce să îl întrebi pe cetățean? Ai baie? Noi avem toaletă în fundul curții. Problema e alta, de ce nu avem canalizare?! Eu am solicitat din 2017 bani pentru canalizare. Acum puteam să emit pretenții pentru infrastructură. Nici pe Anghel Saligny nu putem accesa, că nu avem canalizare!“, a concis edilul.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: