spot_img
16.7 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 29, 2024
Altele
  AcasăNews AlertMeci mare făcut de handbalistele de la CSM Târgu Jiu în fața...

  Meci mare făcut de handbalistele de la CSM Târgu Jiu în fața unei dintre cele mai puternice echipe din Europa


  Aproximativ 1.500 de spectatori au fost prezenți, miercuri seara, în Sala Sporturilor din Târgu Jiu, la meciul mult așteptat dintre CSM Târgu Jiu și CSM București. Unii spectatorii au stat chiar pe scările de acces, iar alții au urmărit meciul în picioare. Echipele s-au bătut de la egal la egal, bucureștencele, de la echipa aflată printre primele din Europa, reușind să câștige cu doar un punct diferență.

  Cei prezenți în Sala Sporturilor au făcut o atmosferă incendiară, iar fetele de la CSM Târgu Jiu au răsplătit publicul și au făcut un meci mare, reușind să se bată de la egal la egal cu valoroasa echipă bucureșteană și chiar să le fie superioare în cea mai mare parte a meciului.

  13-12 la pauză, pentru gorjence

  Echipa pregătită de Liviu Andrieş a pierdut la limită în faţa formaţiei din Bucureşti, scor 25-26, după ce, la pauză, gorjencele au condus cu 13-12. Meciul s-a jucat cu casa închisă şi a contat pentru etapa a-15-a din Liga Florilor. Acesta s-a decis la ultimul atac al gorjencelor, care a avut loc în ultimele 30 de secunde de joc. Acesta a fost ratat, după o pasă greșită, iar CSM București și-a păstrat diferența de un gol pe tabela de marcaj.

  La final, ambele echipe au fost aplaudate la scenă deschisă. Acestea au oferit un spectacol handbalistic de excepţie, cu goluri frumoase, acţiuni spectaculoase, parade de senzaţie ale portarilor celor două echipe, răsturnări de situaţie pe tabela de marcaj şi un final pe muchie de cuţit. Din acest peisaj demn de marile arene, a lipsit una dintre cele mai aşteptate jucătoare din Liga Florilor, Cristina Neagu.


  CSM Târgu Jiu a dat o replică solidă bucureștencelor pregătite de Adi Vasile. Handbalistele lui Liviu Andrieş nu s-au speriat de palmaresul jucătoarelor adverse, multe dintre ele campioane mondiale, olimpice sau europene. Fetele lui Liviu Andrieș au intrat în teren cu mult curaj, reuşind să se ridice la nivelul echipei adverse, o echipă care domină peisajul handbalistic din România şi este una dintre forţele handbalului feminin la nivel european.

  Dăruire, ambiţie, determinare şi o luptă acerbă pentru fiecare minge, până în ultima secundă a meciului. Aşa s-au derulat lucrurile în echipa lui Liviu Andrieş, susţinută din primul şi până în ultimul moment al meciului de inimoşii suporteri gorjeni. La ataşamentul venit din tribună, fetele au răspuns cu o repriză de vis, în care CSM Târgu Jiu a condus în cea mai mare parte chiar și la două goluri diferență. Scorul înregistrat pe tabelă la pauză a făcut-o pe Crina Pintea să intre extrem de supărată la vestiare.

  Experiența și-a spus cuvântul

  Jocul excepţional făcut de handbalistele lui Liviu Andrieş, atât pe fază ofensivă, cât şi pe fază defensivă, a continuat şi în partea a doua a meciului. Fetele au luptat exemplar şi nu au acedat nici măcar atunci când CSM Bucureşti a avut trei goluri avans pe tabelă. Au strâns rândurile şi s-au apropiat la doar un gol pe final de meci. Un final pe muchie de cuţit, în care bucureştencele, rodate în confruntările europene, au ştiut cum să smulgă în extremis o victorie.

  „Pentru noi, poate a fost un plus că a lipsit Cristina Neagu“

  Uşor dezamagită de deznodământul partidei, Angela Puşcaş, una dintre cele mai bune jucătoare din echipa lui Liviu Andrieş, a declarat la finalul meciului că un rezultat de egalitate era mult mai echitabil. Angela Puşcaş a înscris 5 goluri în poarta bucureștencelor. Handbalista noastră a făcut referire şi la lipsa Cristinei Neagu de la acest meci şi crede că CSM Târgu Jiu nu trebuie să îşi facă griji în privinţa menţinerii în Liga Florilor.

  „E frustrant, dar e handbal şi se poate întâmpla orice. Sunt mândră de colegele mele că au luptat până la capăt. Sperăm la meciuri mai bune şi la victorii în următoarele partide. Un rezultat de egalitate era mult mai echitabil. Sunt sigură că se putea mai mult, dacă aveam mai multă încredere pe final şi dacă nu aveam câteva greşeli care ne-au făcut să pierdem acest meci. Pentru noi, poate a fost un plus că a lipsit Cristina Neagu. Poate era meciul şi mai greu. Eu nu cred că trebuie să ne mai facem griji în privinţa retrogradării, dar noi trebuie să muncim în continuare şi vom vedea ce se va întâmpla. Mulțumim şi publicului care a fost pe toată durata partidei alături de noi. Sperăm să vină în număr la fel de mare şi la meciurile următoare”, a spus Angela Puşcaş.

  Adi Vasile: „Știu foarte bine cât de ambițioși sunt gorjenii“

  Adi Vasile, cunoscutul antrenor de la CSM București, a lăudat evoluția formației din Târgu Jiu:

  Modul în care echipa din Târgu Jiu a abordat partida, felul în care fetele lui Liviu Andrieş au luptat pentru fiecare minge a atras respectul adversarului. Antrenorul Adi Vasile a declarat la conferinţa de presă că se aştepta la un meci greu la Târgu Jiu, dar nu chiar atât de dificil. Antrenorul echipei oaspete a avut numai cuvinte de laudă la adresa grupării gorjene: ‘Primul meu meci în Liga Națională ca jucător a fost la Târgu Jiu, când Steaua, câștigătoare de campionat, a pierdut, iar mulți dintre jucătorii de atunci sunt acum la echipă, așa că știu foarte bine cât de ambițioși sunt gorjenii. Știam că va fi un meci greu aici și cred că Târgu Jiu este echipa nou promovată care face cel mai bun prim sezon din ultimii mulți ani. Știu că sunt oameni ambițioși și muncitori astăzi s-a văzut.
  Cristina Neagu este cu multe meciuri acumulate și trebuie să gestionăm nivelul de uzură fizică și mentală’.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!