spot_img
13.2 C
Târgu Jiu
duminică, iunie 4, 2023
Altele
  AcasăNationalMinisterul Apărării face exercițiu de mobilizare în două județe din România

  Ministerul Apărării face exercițiu de mobilizare în două județe din România

  Ministerul Apărării Naționale a publicat, luni, un comunicat prin care anunță că, în perioada 17-21 octombrie, va avea loc un exercițiu de mobilizare, în două județe ale României. Exercițiul are caracter de  rutină, se precizează în comunicat, activități similare fiind organizate, în acest an, luna iunie, în alte două județe ale țării.

  Iată conținutul integral al comunicatului:

  „MOBEX DJ-VL-22 – exercițiu de mobilizare în județele Dolj și Vâlcea

  Exercițiul de mobilizare MOBEX DJ-VL-22 pentru verificarea stadiului pregătirii populației, economiei și a teritoriului pentru apărare se desfășoară pe raza județelor Dolj și Vâlcea, în perioada 17-21 octombrie.

  Exercițiul are caracter de  rutină, activități similare fiind organizate în acest an și în județele Bihor și Sălaj, în luna iunie.

  Pe durata evenimentului de instruire, doar o parte din rezerviștii cuprinși în planurile de mobilizare și care au domiciliul pe teritoriul celor două județe vor fi chemați la unități militare pentru activități specifice de pregătire.

  MOBEX DJ-VL-22 este planificat de Ministerul Apărării Naționale și Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, în Dolj, și de Ministerul Apărării Naționale, în Vâlcea, în conformitate cu prevederile art. 23 alin. (3) din Legea nr. 355/2009 privind regimul stării de mobilizare parțială sau totală a forţelor armate şi al stării de război și ale art. 4, lit. f), pct. 9 din Legea nr. 415/2002 privind organizarea şi funcționarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

  În antrenament sunt angrenate și structuri din Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații şi Serviciul de Telecomunicații Speciale.

  MOBEX DJ-VL-22 face parte din seria de exerciții din domeniul mobilizării, organizate periodic pe teritoriul național, în baza Planului verificării stadiului pregătirii populației, economiei şi teritoriului pentru apărare prin exerciții și antrenamente de mobilizare, aprobat de Consiliul Suprem de Apărare a Țării în anul 2021.”

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: