spot_img
11.2 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
  AcasăNationalPremierul nu participă la negocierile cu sindicatele din învățământ

  Premierul nu participă la negocierile cu sindicatele din învățământ

  Premierul Nicolae Ciucă nu va participa la discuțiile la care sindicatele din domeniul Educației l-au invitat joi. În schimb, va fi trimisă o echipă ministerială, formată din secretarul general al Guvernului, ministrul Muncii, ministrul Educației, ministrul Finanțelor și ministrul Fondurilor Europene, pentru a încerca să convingă profesorii să renunțe la grevă.

  Oferta prezentată la negocieri va rămâne aceeași: acordarea de bonusuri pentru profesorii debutanți și cei din zone defavorizate. În rest, majorările salariale vor fi realizate conform noii legi a salarizării.

  „Aceste măsuri concrete nu pot fi rezolvate o singura dată printr-un numitor comun. Ele vor trebui să fie aplicate într-un calendar așa cum este asumat în conținutul legilor, cu o bugetare așa cum e asumată în conținutul legilor și pe o linie de dialog care va fi permanent deschisă de la nivelul Guvernului și Ministerului cu personalul didactic și nedidactic din Educație, astfel încât să avem un sistem de educație performant care să asigure șanse la educație oricărui. În această după amiază, pentru că nu vom finaliza ședința de guvern până la ora întâlnirii, am dispus constituirea unei echipe ministeriale din care vor face parte ministrul Educației, ministrul Muncii, ministrul Finanțelor și ministrul Fondurilor Europene, iar din partea primul ministru va participa secretarul general al guvernului. Sperăm că în urma acestei întâlniri pe baza dialogului onest și echitabil, pe baza măsurilor reale pe care noi le propunem, să avem înțelegere și avem încredere unii în alții că acest demers se va încheia cât mai curând”, a declarat premierul la începutul sedinței de Guvern.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: