spot_img
24 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 20, 2024
Altele
  AcasăNews AlertPrima competiție națională de atletism, pe stadionul din Târgu Jiu

  Prima competiție națională de atletism, pe stadionul din Târgu Jiu

  O competiție de nivel național va avea loc, în premieră, pe Stadionul Municipal din Târgu Jiu. Campionatul Național de atletism de 5.000 și 10.000 de metri este programat în perioada 30 aprilie – 1 mai 2022 în orașul lui Brâncuși. Probele vor avea loc după-masa, de la ora 18.00, sâmbătă, și de la ora 17.00, duminică. Intrarea va fi liberă. Zeci de sportivi din toată țara vor participa la cursele  în Târgu Jiu.

  Antrenorul Ion Bură, membru în Consiliul Federal al Federației Române de Atletism, a declarat: „Astăzi punem bazele unei competiții de anvergură, care va avea loc, probabil și mai mult ca sigur, în fiecare an  la Târgu Jiu. În luna octombrie (anul trecut, n.n.), când se planifică și se organizează  calendarul competițional pentru anul viitor, eu, fiind membru în Consiliul Federal al Federației Române de Atletism și președinte al Comisie de Cros, Marș, Maraton și Alergare Montană, am cerut să organizăm probele de 5.000 și 10.000 de metri, care se desfășurat odată cu Campionatul Național, cu toate probele de seniori și tineret, pentru că este și criteriul de selecție care se va desfășura în Franța“.

  În cadrul campionatului se va desfășura și proba de aruncare a suliței, unde favorit este Alexandru Novac. De asemenea, va avea loc și o cursă de 800 de metri. „Avem sportivi la 800 de metri care vor să se întreacă pe acest stadion minunat. Ne gândisem la o singură serie de elită, dar numărul atleților care doresc să participe este mult mai mare și s-ar putea să avem două serii. Stadionul este foarte bun pentru obținerea unor rezultate foarte bune“.

  Sportivi de mare valoare, prezenți la Târgu Jiu

  La competiția de la Târgu Jiu vor fi prezenți sportivi de renume, cum ar fi Marian Oprea, vicecampion olimpic la triplu salt, iar din partea federației va fi prezent secretarul general Adrian Vlădinoiu și se speră să vină și Anișoara Cujmir, campioană olimpică la sărituri.

  Competiție internațională, în 2023

  Anul viitor, pe stadionul din Târgu Jiu va avea loc o competiție de atletism de nivel internațional. „Anul viitor vor fi concurenți și din alte țări. Vom organiza un grand prix. Nu ne costă așa mult. De exemplu, de la Craiova se va ajunge foarte ușor la Târgu Jiu“.(Antrenor Ion Bură)

  Bură își dorește ca, în câțiva ani, pe stadionul din Târgu Jiu să se poată desfășura toate probele de atletism, dar pentru asta va fi nevoie de achiziționarea de diferite materiale.

  Secretar la Federația Română de Atletism, Mihaela Tufiș, a declarat: „Ca reprezentant al Federației, mi-am dorit ca această competiție să se desfășoare pe acest stadion, care este minunat. Îmi doresc să vad aici un campionat cu toate probele de atletism. Sper ca anul viitor să organizăm mai multe concursuri“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!