spot_img
15.5 C
Târgu Jiu
duminică, mai 26, 2024
Altele
  AcasăHeadlinesSe închide și ultimul centru de vaccinare din Gorj. Medicii de familie...

  Se închide și ultimul centru de vaccinare din Gorj. Medicii de familie revoltați!

  Dr. Ionuț Pantiși – medic coordonator centru vaccinare

  Este ultima săptămână în care gorjenii se mai pot imuniza împotriva SARS COV 2, la singurul centru de vaccinare care mai este deschis, din incinta Stadionului din Târgu Jiu. De luna viitoare, vaccinarea pică în atribuțiile medicilor de familie, care sunt, însă, revoltați. Mulți dintre ei au primit bani pentru acest serviciu, acordat pacienților și pe starea de alertă.

  Se închide și ultimul centru de vaccinare din Gorj, cel de la Târgu Jiu. Oficialii confirmă că nu se justifică plata personalului medical, pentru că nu există activitate. “Sâmbătă este ultima zi de activitate în centru. Din data de 1 mai, sarcina vaccinării trece la colegii, medici de familie. A apărut în Monitorul Oficial dispoziția care certifică faptul că vaccinarea, cel puțin la nivelul centrelor de vaccinare, și-a atins finalul. În ultima lună, la noi, vaccinarea a mers foarte greu. Am avut o medie de 8-10 persoane pe zi, decizia de a închide activitatea este cât se poate de corectă”, a transmis medicul coordonator al Centrului, Ionuț Pantiși.

  În privința vaccinării minorilor, la nivel de județ, cifrele indică o slabă implicare. “Din 25 ianuarie, am desfășurat și campania de vaccinare a copiilor. La nivelul centrului de vaccinare am avut un număr mic, raportat la numărul total de beneficiari, undeva la 100 de minori”, au mai transmis oficialii.

  Medicii de familie nu sunt mulțumiți de decizia luată. Președintele Asociației Patronatului Medicilor de Familie din Gorj, Mihai Moisescu, susține că, prin această decizie, procesul de vaccinare va lua sfârșit.
  “Este o decizie proastă. Nu cred că s-au schimbat condițiile de vaccinare. Nu avem circuite separate. Dacă vaccinăm suntem responsabili financiar de vaccinul care va expira, deci o să fim nevoiți să îl plătim. Nu cred că se vor mai face vaccinări. Eu nu am făcut și nu voi face pentru că nu am condițiile obligatorii. Ca mine, cred că vor fi mulți medici. Colegii mei vor refuza această sarcină. Personal, cunosc doar doi medici (de familie n.n) care doresc să imunieze populația. Cea mai bună variantă era să rămână un centrul de vaccinare la nivel de județ”, a declarat Mihai Moisescu pentru un radio local.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: