spot_img
12 C
Târgu Jiu
miercuri, octombrie 4, 2023
Altele
  AcasăNews AlertPrimarul unei comune din Gorj, condamnat cu suspendare pentru abuz în serviciu

  Primarul unei comune din Gorj, condamnat cu suspendare pentru abuz în serviciu

  Primarul comunei Vladimir, Ion Ianăși (PNL), a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Decizia a fost luată de către o instanță de judecată a Tribunalului Gorj. Primarul liberal a fost găsit vinovat de comiterea infracțiunii de abuz în serviciu. Acesta va trebui să muncească în folosul comunității.
  Patronul societății de construcții Gatmat Prod SRL, Gheorghe Sucitu, și-a recunoscut faptele și a fost judecată conform procedurii simplificate, beneficiind de o reducere a pedepsei. Acesta a fost condamnat la o pedeapsă de doi ani și trei luni de închisoare.
  Și dirigintele de șantier Liviu Ion Popescu a fost condamnat la o pedeapsă de trei ani de închisoare cu supendare.
  Contabilei Primăriei Vladimir, Daniel Vasile Pasăre, a fost achitat.

  Dosarul a fost trimis pe masa instanței de judecată la începutul anului trecut. Peste 250.000 de lei a plătit Primăria Vladimir, pentru lucrările de construcţie la un pod din satul Andreeşti, care face legătura cu biserica din localitate. În realitate, lucrările au fost demarate mult mai târziu.
  „În calitate de primar, cu ştiinţă, a dispus efectuarea plăţii unei facturi din data de 26 noiembrie 2018 în sumă de 268.758 de lei, reprezentând contravaloare servicii execuţie la obiectivul construire pod biserica Andreeşti, comuna Vladimire, deşi aceste servicii şi lucrări nu au fost executate în totalitate, cauzându-se un prejudiciu bugetului Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor europene, în sumă de 256. 613 lei, în felul acesta fiind obţinut pentru altul un avantaj patrimonial injust. Mai este cercetat pentru abuz în serviciu pentru că a dispus cu ştiinţă, efectuarea plăţii unei alte facturi fiscale din 26 noiembrie 2018 în valoarea 14.123 lei, reprezentând valoarea servicii dirigenţie de şantier la acelaşi obiectiv, deşi aceste servicii nu au fost efectuate în realitate.(…)
  În calitate de primar, a prezentat Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene documente şi date false privind executarea lucrărilor privind la acel obiectiv finanţat pentru primirea aprobărilor necesare acordării finanţării obţinute conform unui contract încheiat în luna decembrie 2017“.

  Articolul precedent
  Articolul următor
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: