spot_img
3.4 C
Târgu Jiu
vineri, decembrie 1, 2023
Altele
  AcasăNews AlertȘeful CJ Gorj, mesaj pentru primarii care așteaptă bani la bugetele locale

  Șeful CJ Gorj, mesaj pentru primarii care așteaptă bani la bugetele locale

  Autoritățile publice locale vor avea în sfârșit bugete. Președintele Consiliului Județean, Cosmin Popescu, le transmite edililor că și sumele provenite din TVA-ul pentru echilibrarea bugetară vor fi disponibile în scurt timp, asta după ce parlamentarii a votat bugetul național la finele săptămânii trecute. Finanțiștii lucrează deja la stabilirea sumelor ce vor reveni Gorjului.

  Președintele Cosmin Popescu spune că formula de calcul pentru repartizarea sumelor este diferită față de cea folosită anul trecut. „Într-un târziu, vineri a fost publicat bugetul național. O să începem demersurile, avem deja discuții cu Finanțele Publice Locale privind primele alocări din TVA-ul pentru echilibrare, pentru ca bugetele să fie realizate în cel mai scurt timp, în termenul legal de maximum 45 de zile de la publicare. Deocamdată nu știu la această oră suma care va fi repartizată județului Gorj. Anul trecut era o formulă de 25 de lei pe locuitor, acum este o formulă în care se poate acorda până la o sumă maximă de 28 de milioane de lei pentru fiecare județ. Cei care au semnate contracte de concesiune pentru alimentări cu gaze naturale vor avea sprijinul CJ Gorj. Avem la această dată două localități cu astfel de contracte semnate, Drăguțești și Turburea”, a declarat șeful CJ Gorj.

  „Funcționarea trebuie asigurată de la bun început”

  Cosmin Popescu le atrage atenția primarilor că au obligația să asigure în primul rând funcționarea instituțiilor și nu vrea să mai audă discuții privind lipsa banilor de salarii. „Partea de funcționare trebuie asigurată de la bun început, să nu mai avem discuții în lunile august sau septembrie, când anumiți primari se plâng că nu au fonduri pentru a plăti salariile. Este o obligație legală să îți asiguri partea de funcționare, apoi cofinanțarea proiectelor pe care le-ai obținut pe fonduri europene sau naționale și din bugetul propriu sau județean să începi alte investiții. O să avem cu siguranță consultări cu toate UAT-urile”.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: