spot_img
17.6 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăNationalVIDEO Exploziile de la Crevedia: Bilanț actualizat/Centrul de transfuzii București deschis duminică

  VIDEO Exploziile de la Crevedia: Bilanț actualizat/Centrul de transfuzii București deschis duminică

  În urma lanțului de explozii devastatoare care au avut loc, sâmbătă seara, în localitatea Crevedia din județul Dâmbovița, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a actualizat informațiile și a confirmat că cel puțin 58 de persoane au fost rănite grav, iar una a murit în urma unui infarct.

  Exploziile s-au produs cisternele de la un depozit GPL. După prima explozie, opt persoane au fost afectate, dintre care una a murit în urma unui infarct, în timp ce celelalte șapte au suferit arsuri. Acestea din urmă au fost transportate la spitale de urgență din București pentru tratament. A doua explozie a lăsat în urmă alte 50 de victime, cu răni serioase, din care 3 au fost direcționate către UPU Târgoviște, iar celelalte 47 la unități medicale din București, cu răni și traumatisme cauzate de explozie.

  Din numărul total de răniți, 43 sunt membri ai Ministerului Afacerilor Interne: 39 de pompieri, 2 polițiști și 2 jandarmi.

  Pentru a asigura siguranța locuitorilor din zonă, s-a stabilit un perimetru de securitate de aproximativ 800 de metri în jurul locului exploziilor, iar aproximativ 3.000 de oameni au fost evacuați preventiv. Sistemul de alertă RO-ALERT a fost folosit pentru a avertiza comunitatea în legătură cu pericolul.

  Centrul de transfuzii sanguine București este deschis, duminică, pentru donatori. Populația este rugată să doneze sânge pentru victimele de la Crevedia.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: