spot_img
27.5 C
Târgu Jiu
joi, iulie 25, 2024
Altele
  AcasăHeadlinesAUR face parada microbuzelor prin Gorj

  AUR face parada microbuzelor prin Gorj

  AUR face paradă prin Gorj cu microbuze cumpărate din subvenția de la Stat, inscripționate cu sigla partidului, deși s-a promis că vor fi donate pentru a fi microbuze școlare. Legea nu permite, însă, ca banii din subvenție să fie folosiți pentru donații, așa că scopul declarat nu poate fi dus la îndeplinire.

  Legea 334/2006 stabilește că partidele pot folosi subvențiile pentru „investiții în bunuri mobile și imobile, necesare activității partidelor respective.” Cu toate acestea, reprezentanții AUR se plimbă în mijloace de transport achiziționate din banii alocați de stat, bani proveniți de la contribuabili, afirmând că microbuzele vor fi donate unor localități din Gorj. Lista priorităților nu a fost făcută publică, iar până la predarea acestora, dacă vor fi vreodată predate, reprezentanții AUR le folosesc pentru a face campanie electorală. S-au plimbat deja prin cele două municipii, Târgu Jiu și Motru dar și în Tismana și Peștișani. Gestul reprezentanților AUR a fost aspru criticat de cetățeni:” Vine campania! Vă pregătiți pentru încă patru ani! Nu ne mai păcăliți!”, este unul dintre mesajele transmise la filmările redate de gruparea AUR pe rețele de socializare.

  Ce cătune sunt în Târgu Jiu?

  Iată ce declarau reprezentanții AUR despre microbuzele cu pricina: „Alianța pentru Unirea Românilor a achiziționat din sumele alocate prin subvenție de la AEP 20 de microbuze de transport pasageri. Partidul vrea să doneze aceste mașini unor comunități locale din sate și cătune îndepărtate, pentru a fi utilizate la transportul copiilor și elevilor către unități școlare și grădinițe.” Pe lângă faptul că legea nu permite donarea microbuzelor, se pune întrebarea ce cătune îndepărtate are, de exemplu, Târgu Jiul, dacă cei de la AUR au considerat să facă parada microbuzelor inclusiv prin reședința de județ a Gorjului?

  Mai mulți primari în exercițiu confirmă că microbuzele inscripționate cu sigla AUR merg în coloană prin comune, în încercarea de a atrage atenția cetățenilor. În 2024 partidele politice au o sarcină grea, aceea de a îi convinge pe alegători că merită să rămână, sau să acceadă în Parlamentul României.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!