spot_img
17.2 C
Târgu Jiu
luni, mai 29, 2023
Altele
  AcasăEconomicBombă: Încă un parlamentar cere modificarea Planului de restructurare a CEO!

  Bombă: Încă un parlamentar cere modificarea Planului de restructurare a CEO!

  Încă un parlamentar de Gorj cere modificarea Planului de restructurare și decarbonare al Complexului Energetic Oltenia. Acesta este deputatul Claudiu Manta, care este de părere că de la nivelul Ministerului Energiei trebuie să fie făcute demersuri în vederea renegocierii Planului prin care Complexul Energetic Oltenia își va reduce în mod semnificativ activitatea. În opinia lui Claudiu Manta, în momentul de față România nu își permite să închidă sau să renunțe la capacități de producerea de energie electrică, indiferent de tipul de combustibil.

  Acest lucru se poate realiza abia după ce sunt funcționale surse noi pentru producerea de energie electrică. În plus, la nivel comunitar și național a fost luată decizia de a reduce dependența de importul de gaze naturale rusești și suplimentarea producției de energie din alte state sau chiar din surse interne. România are la dispoziție termocentrale pe bază de cărbune pe care în ultimii ani a început să le închidă și a redus drastic investițiile în deschiderea de noi fronturi de lucru.

  În opinia deputatului de Gorj, statul trebuie să redefinească Planul de restructurare al Complexului Energetic Oltenia în concordanță cu noul context geopolitc și energetic regional și european. Prin urmare, Planul ar trebui să fie revizuit în sensul prelungirii activității termocentralelor pe bază de cărbune și asigurării continuității carierelor viabile. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a cerut pe de o parte suplimentarea producției de energie electrică pe bază de cărbune, iar pe de altă parte implementarea Planului de restructurare în termenul asumat, până în 2026. Planul prevede păstrarea a numai trei blocuri energetice pe bază de lignit și construirea de capacități noi.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: