spot_img
16.3 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 5, 2023
Altele
  AcasăPoliticCe măsuri sociale propune PSD pentru familiie vulnerabile

  Ce măsuri sociale propune PSD pentru familiie vulnerabile

  Social democrații vin cu mai multe măsuri sociale pentru ca populația să treacă mai ușor peste valul scumpirilor. Planurile vizează în special familiile vulnerabile, cu venituri mici.

  „Dincolo de frământările interne care îi preocupă, în aceste zile, pe partenerii de Coaliție, PSD rămâne concentrat pentru găsirea unor soluții care să sprijine populația și economia, fără a afecta însă investițiile programate în buget. Astfel, vizând o finanțare de aproximativ 50% din fonduri europene, PSD are în vedere o serie de măsuri sociale și economice care să atenueze creșterea prețurilor la alimente și carburanți, după cum urmează:
  Acordarea de vouchere în valoare de 50 de euro/voucher, pentru familiile vulnerabile și pentru persoanele cu venituri mici, pentru cumpărarea de alimente de bază, la fiecare 2 luni, până la finalul anului;
  Acordarea de vouchere în valoare de 30 de euro/voucher, lunar, în timpul anului școlar, pentru elevii cu burse sociale;
  Dublarea cotei de hrană, de la 11 la 22 de lei, pentru bolnavii internați în spitale;
  Majorarea valorii tichetelor de masă acordate angajaților, de la 20 la 30 de lei;
  Finanțarea cu 50 de milioane lei (cu posibilitatea suplimentării) a unei scheme de ajutor de stat pentru transportatori, pentru decontarea accizei la motorina achiziționată pe teritoriul României. Trebuie menționat că toate aceste propuneri sunt susținute și de către partenerii de guvernare, urmând ca sumele exacte să fie stabilite în cadrul Coaliției, în baza calculelor economice și a surselor de finanțare identificate”, a transmis deputatul de Gorj, Mihai Weber.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: